54Mdani_klasikau11_prof5

КЛАСИКА У 11

Трећи концерт у оквиру програма „Класика у 11“ на 54. „Мокрањчевим данима“ протекао је у знаку музике Астора Пиацоле, Владимира Золотарева, Виктора Власова и Енрикеа Педра Матоса Родрига. Њихова дела су за више »

54Mdani_JMaljokovic7

КОНЦЕРТ ЈОВАНА МАЉОКОВИЋА И БАЛКАН САЛСА БЕНДА

Један од најплоднијих џез музичара у Србији, чија је музика постала препознатљива као комбинација џеза и традиционалне музичке баштине Балкана, приредио је синоћ на 54. „Мокрањчевим данима“ концерт саткан најпре од таквих више »

54Mdani_Mokranjac_izlozba2

ИЗЛОЖБА „МОМЧИЛО СТ. МОКРАЊАЦ – ХЕМИЧАР, ПРОФЕСОР, ТОКСИКОЛОГ“

МОКРАЊАЦ- ПОРОДИЦА ВЕЛИКАНА У знак сећања на значајну српску породицу Мокрањац која је изнедрила бројне великане, не само на пољу музичког стваралаштва већ и у науци, токсикологији и фармацији, у оквиру 54.“Мокрањчевих више »

Архиве: јун 2011

ЗАВРШЕНИ 39. КРАЈИНСКИ ОБИЧАЈИ У ШТУБИКУ

20.јун 2011, Неготин

sajtУ Штубику су јуче доделом диплома и признања најуспешнијим учесницима, завршени 39. “Крајински обичаји”.  Тродневна манифестација је и ове године окупила близу 500 учесника из општина: Бор, Кладово, Књажевац, Бољевац, Мајданпек, Зајечар и Неготин.

39. KРАЈИНСКИ ОБИЧАЈИ У ШТУБИКУ

19.јун 2011, Неготин

sajt-18.-1Други дан Крајинских обичаја у Штубику протекао је у представљању ученика Основне школе „Хајдук Вељко“ и наступу Културно уметничког друштва „Прераст“ из Штубика и најбољих фолклорних ансамбала са 38. Сусрета села.

ПОЧЕЛИ 39. КРАЈИНСКИ ОБИЧАЈИ

18.06.2011, Неготин

sajtЗвуком рикала Сергија Страјиновића из Плавне, свирком и песмом синоћ су у музичком павиљону градског парка у Неготину, почели „ 39.Крајински обичаји“. Ову манифестацију изворног народног стваралаштва организује Дом културе „Стеван Мокрањац“ у сарадњи са месном заједницом Штубик и културно-уметничким друштвом „Прераст“ из Штубика, а уз покровитељство Министарства културе Србије и општине Неготин.

39. КРАЈИНСКИ ОБИЧАЈИ

15. јун 2011, Неготин

39Krajinski-obicajiПРОГРАМ 39. КРАЈИНСКИХ ОБИЧАЈА

17. јун 2011.  – 21 сат

НЕГОТИН – Централни градски парк
ОБИЧАЈИМА У ПОХОДЕ

- Свечано отварање 39. Крајинских обичаја
др Влајко Ђорђевић, председник општине Неготин

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани