izdvojeno

ПРОГРАМ 53. ФЕСТИВАЛА „МОКРАЊЧЕВИ ДАНИ“

више »

izdvojeno

ЛИКОВНО РЕШЕЊЕ ЗА ВИЗУЕЛНИ ИДЕНТИТЕТ 53. „МОКРАЊЧЕВИХ ДАНА“

„Осу се небо звездама“ Ликовно решење за визуелни идентитет 53. Мокрањчевих дана,  младог аутора Андреје Милошевића, са Мокрањчевим ликом представљеним кроз сазвежђе звезда, као и слоган Фестивала „Осу се небо звездама“, по више »

Архиве: јун 2011

ЗАВРШЕНИ 39. КРАЈИНСКИ ОБИЧАЈИ У ШТУБИКУ

20.јун 2011, Неготин

sajtУ Штубику су јуче доделом диплома и признања најуспешнијим учесницима, завршени 39. “Крајински обичаји”.  Тродневна манифестација је и ове године окупила близу 500 учесника из општина: Бор, Кладово, Књажевац, Бољевац, Мајданпек, Зајечар и Неготин.

39. KРАЈИНСКИ ОБИЧАЈИ У ШТУБИКУ

19.јун 2011, Неготин

sajt-18.-1Други дан Крајинских обичаја у Штубику протекао је у представљању ученика Основне школе „Хајдук Вељко“ и наступу Културно уметничког друштва „Прераст“ из Штубика и најбољих фолклорних ансамбала са 38. Сусрета села.

ПОЧЕЛИ 39. КРАЈИНСКИ ОБИЧАЈИ

18.06.2011, Неготин

sajtЗвуком рикала Сергија Страјиновића из Плавне, свирком и песмом синоћ су у музичком павиљону градског парка у Неготину, почели „ 39.Крајински обичаји“. Ову манифестацију изворног народног стваралаштва организује Дом културе „Стеван Мокрањац“ у сарадњи са месном заједницом Штубик и културно-уметничким друштвом „Прераст“ из Штубика, а уз покровитељство Министарства културе Србије и општине Неготин.

39. КРАЈИНСКИ ОБИЧАЈИ

15. јун 2011, Неготин

39Krajinski-obicajiПРОГРАМ 39. КРАЈИНСКИХ ОБИЧАЈА

17. јун 2011.  – 21 сат

НЕГОТИН – Централни градски парк
ОБИЧАЈИМА У ПОХОДЕ

- Свечано отварање 39. Крајинских обичаја
др Влајко Ђорђевић, председник општине Неготин

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани