ПРЕДСТАВА “KО ЈЕ УБИО ЏЕНИС ЏОПЛИН?” ОДУШЕВИЛА НЕГОТИНЦЕ

web1Музиком, костимима, игром и сјајном  глумом, млада екипа представе „Kо је убио Џенис Џоплин?“ по тексту Тијане Грумић, у режији Соње Петровић  вратила је публику неготинског Дома културе “Стеван Мокрањац” у 1970. годину, у собу 105 холивудског хотела „Лендмарк“, где је са само 27 година умрла Џенис Џоплин

Питање: Kо је убио Џенис Џоплин?  било је у основи ове представе, али на један дубљи начин, јер ова представа говори о читавом склопу потенцијалних ситуација које су се низале једна за другом и довеле до трагичног исхода предозирања хероином и смрти певачице Џенис Џоплин.

Kроз биографску причу о рок звезди 60-тих година прошлог века, сазнајемо како су живеле генерације тадашњих битника и зашто је било тешко бити жена, која се не уклапа у стандарде конзервативне средине који јој се упорно намећу.

У представи која се изводи у копродукцији  Омладинске престонице Европе  Нови сад (ОПЕНС)  и Српског народног позоришта,  играју: Бојана Милановић, Соња Исаиловић, Вукашин Ранђеловић, Димитрије Аранђеловић, Стефан Вукић, Петар Бањац, Филип Грубач и Игор Сакач.

Сценограф је Жељко Пишкорић, костиме потписује Сенка Ранисављевић, дизајн светла Марко Радановић, а за музички репертоар задужен је УВ бенд у живом извођењу.

Представа „Kо је убио Џенис Џоплин?“ од своје премијере ниже награде, па је тако, до сада, ансамбл представе добио 23 признања, од “Стеријиног позорја” у Новом Саду, “Јоакимфеста” у  Kрагујевцу, “Дана Зорана Радмиловића” у Зајечару до “Театар феста” у Бањалуци.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани