НЕГОТИНСКИ МАЛИШАНИ ОПЛЕМЕНИЛИ ДЕЧЈУ ПРЕДСТАВУ

web1Орило се синоћ на платоу Дома културе од приче, песме и игре на отвореној сцени али и раздраганих, дечје искрених и маштовитих коментара  којима су наши најмлађи и најслађи посетиоци учествовали и додатно оплеменили иначе сјајну представу „Тајна бакиног таванчета“ Театра Талија из Београда.

„Тајна бакиног таванчета“ је забавна и поучна прича о троје најбољих другара (Бора-фора, Даца-фаца, Нешко-смешко) који на бакином таванчету откривају чаробни сандук са бакиним стривеним стварима. У њему проналазе и чаробни штапић, којим успевају да покрену магију и „оживе“ старе предмете, слике и инструменте, као и познате дечје јунаке који су се затекли у чаробном сандуку.

Временом штапић измиче њиховој контроли, што ствара низ комичних ситуација. Осим бројних сонгова и изузетно духовитог текста, представа сјајно комуницира са децом и на питак начин им шаље бројне поруке о лепом понашању, дружењу, као и о важности хигијене и толеранције. Из старог сандуке тако излазе и „старе вредности“ које су већ помало заборављене.

 „Тајна бакиног таванчета“ је поклон представа Дома културе „Стеван Мокрањац“ неготинским малишанима, а организована је у оквиру манифестације „Неготинско лето 2023“.

Хвала вам драги наши малишани на активном и креативном учешћу. Представа без ваше маште не би била тако занимљива и успешна. Дођите нам опет!

 

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани