КОНЦЕРТ „ВЕЧЕ ТРУБЕ“

web_vece-trubeДом културе „Стеван Мокрањац“, у четвртак 19. августа од 20 сати у павиљону градског парка приређује концерт „Вече трубе“ уз учешће младих и талентованих неготинских трубача  Анемарије Даниловић и Давида Сурдановића, који ће наступити у клавирској пратњи професорке клавира Миље Виденовић.
На програму су пробрана дела  чувених композитора који су стварали музику за трубу: A. Ponchielli, K. Brandt, T.Charlier , H.Tomasi, J.Hubeau, J. F. Fasch…
Концерт „Вече трубе“, у организацији Дома културе „Стеван Мокрањац“ приређује се у оквиру манифестације „Неготинско лето 2021“, под покровитељством Општине Неготин.

.Неготинка Анамарија Даниловић била је ученик генерације Средње музичке школе “Стеван Мокрањац” у Неготину , а основне и мастер академске студије завршила је на Факултету музичке уметности у Београду. Као изузетно надарена солисткиња на труби, добитница је бројних признања на домаћим и иностраним музичким такмичењима. Наступала је у концертним дворанама широм Србије и Европе: Београдској филхармонији,  Kоларчевој задужбини, Новосадској синагоги, Атријуму Народног позоришта у Београду, Студентском културном центру, Љубљанској филхармонији, чувеним италијанским дворанама, Teatar Giuseppe Verdi, Cortile interno della Rocca и Teatro Zancanaro, као и на Dubai Police Club Station.

Давид Сурдановић је основно и средње музичко образовање на одсеку за трубу стекао у Музичкој школи „Стеван Мокрањац“ у Неготину. Студент је  треће године основних академских студија на Факултету музичке уметности у Београду  и паралелно  ученик друге године Музичке школе „Коста Манојловић“  у Земуну, на одсеку за соло певање. Давид је добитник бројних награда и признања на музичким такмичењима. Сарађује са симфонијским оркестром Факултета музичке уметности у Београду са којим остварује наступе у Коларчевој задужбини, Teatro Zancanaro у Италији  и Љубљанској фихармонији.  Наступао је у Студентском културном центру, Културном центру „Чукарица“ у Београду и на многобројним манифестацијама у Неготину. Од 2020. године у Уметничкој школи „Стеван Мокрањац“ у Неготину ради у звању професора трубе, камерне музике и читања с листа.

Миља Виденовић,  мастер и основне академске студије завршила је у класи професорке Рите Кинке на Академији уметности у Новом Саду, просечном оценом 9.9. Дипломирала је са двадесет и две године и већ пуних једанаест година предаје клавир у Основној и Средњој уметничкој школи „Стеван Мокрањац“ у Неготину. Две године је била ангажована као клавирски сарадник у настави, као и из предмета Упоредни клавир на Академији лепих уметности у Београду. Као солиста, клавирски сарадник и члан камерних ансамбала наступала је по Србији, у Мађарској и Румунији. Током студија је била и члан хора Дечански, као и ансамбла Орфелин под руководством диригента Тамаре Петијевић, са којима је наступала у Швајцарској, Италији, Немачкој, Белгији, Холандији, Словенији …. До сада је преко 30 њених ученика стекло укупно 90 награда на такмичењима из клавира, од међуокружног до републичког и интернационалног нивоа.

 ПРОГРАМ

1) Давид Сурдановић  / A.Ponchielli – Koncert za trubu u F duru

2) Анамарија Даниловић / V.Brandt – Concerpiece no.2

3) Давид Сурдановић  / T.Charlier  – Solo de Concours

4)  Анамарија Даниловић / H.Tomasi – Koncert za trubu
II – Nocturne
III – Final (Allegro Vivo)

5) Давид Сурдановић  / J.Hubeau – Sonata za trubu i klavir
III – Spiritual

6) Анамарија Даниловић / J.F.Fasch – Koncert za trubu u D duru
I – Allegro
II- Largo
III – Allegro

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани