ВИЗУЕЛНИ ИДЕНТИТЕТ 57. МОКРАЊЧЕВИХ ДАНА

Likovni-plakatВизуелни идентитет 57. Мокрањчевих дана је решење Бојане Бојовић Милошевић, уметнице из Београда, која од 2001. године ради у области графичког дизајна, фотографије и дигиталне уметности. У објашњењу ликовног решења предстојећег Фестивала, ауторка наводи да „дизајнерско решење 57. Мокрањчевих дана је спој модерног и традиционалног, такође наглашава ведрину, богатство и комплексност Мокрањчевог опуса. У дизајну је коришћен модуларни принцип који кроз репетиције и варијације једног елемента (троугла) гради форму, као што се уклапањем трозвука гради хармонска форма музичког дела. Називи композиција исписани у лику у комбинацији са стилизoваном шаром у позадини, визуелно асоцирају да сва дела из опуса Стевана Стојановића Мокрањца сложена у комплексну слагалицу граде духовни портрет његове личности.“Бојана Бојовић Милошевић дипломирала је 2001. на Факултету примењених уметности у Београду на групи за примењену графику, Катедра за фотографију. Магистрирала 2010. године на интердисциплинарним студијама Универзитета уметности у Београду на групи за дигиталну уметност. Тренутно је студент докторских уметничких студија на Факултету примењених уметности у Београду.

Професионални рад започиње по завршетку основних студија у Школи за дизајн у Београду, након чега прелази у сферу адвертајзинга у оквиру маркетиншких агенција BCA Мosaic и New One advertising где је на позицији графичког дизајнера и арт директора сарађивала са бројним домаћим и страним клијентима. Од 2017. је запослена као наставник у Високој школи ликовних и примењених уметности, данас Београдској академији пословних и уметничких струковних студија, на oдсеку за уметност и дизајн у звању професора струковних студија. У оквиру уметничке каријере излагала је на бројним фестивалима, групним изложбама у земљи и иностранству, као и на више самосталних изложби. Члан је УЛУПУДС-а од 2008. године.

Бојана Бојовић Милошевић, ауторка визуелног идентитета 57. Мокрањчевих дана је била учесник Ликовне колоније „Ехо музике“ 2021. године када је организатор, Дом културе „Стеван Мокрањац“, учинио значајан искорак из традиционалних форми стваралаштва у домен вишемедијске и дигиталне уметности.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани