ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА “БЛИСКОСТ” НА СЦЕНИ ДОМА КУЛТУРЕ

web_bliskost_3Неготинска публика имала је прилику да на сцени  Дома културе “Стеван Мокрањац” , одмах након премијере у Зајечару види представу “Блискост” Народног позоришта Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“. Тема чувене представе, по тексту Патрика Марбера, је љубав и како је ко доживљава и преживљава, од девојке која је очајнички  тражи, до лекара који се заварава да је у стању да је професионално разуме. Редитељка Снежана Удицки је улоге поверила, како сама каже, генерацијски блиској глумачкој екипи, која је врло успешно одговорила на питања данашњице: „шта је у модерном свету постало толико специфично, а о чему не желимо отворено да говоримо“ и „коју врсту емотивне хендикепираности желимо да прикријемо и које нас људске слабости коче на путу до зрелог партнерског односа.

-Представа “Блискост” на ироничан начин показује данашње схватање љубавне везе и поставља можда најбитније питање, а то је – зашто се плашимо блискости, да ли је уопште потпуна блискост могућа и ако јесте, колико дуго може да траје? – речи су редитељке Снежане Удицки.

Представа обилује  кратким сценама и дијалозима вођеним наизглед вулгарним и тривијалним језиком, што је чини питком за млађе генерације, али истовремено дубоко емотивном.

Улоге су поверене сјајној екипи: Ани Бретшнајдер  (Алиса), Наташи Петровић (Ана), Милошу Ђуричићу (Ден) И Милошу Танасковићу (лекар) која је убедљиво и изнела познату причу. Оригинална сценографија представе дело је  Мирка Стокића,  кореограф  је Петар  Пјер Рајковић, а  костимограф  Снежана Kовачевић.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани