У ТОКУ 23. ЛИКОВНА КОЛОНИЈА „ЕХО МУЗИКЕ“

У организацији Дома културе „Стеван Мокрањац“, у понедељак 5. jула почела је са радом 23. Ликовна колонија „Ехо музике“.

Представљамо деветоро учесника, који ће неколико дана боравити и стварати у Неготину.

Аутор-Александар-ЈевтићАлександар Јевтић рођен је 1978.године у Чачку. Дипломирао је 2002. године на Факултету примењених уметности, на смеру графика и књига. Од 2000. године бавио се комерцијалном илустрацијом, а 2010. почиње да ради са децом и младима, нарочито из угрожених група. Од 2015. године води експерименталну ауторску радионицу за децу „Осматрачница“. Од 2012. озбиљније се бави цртежом. Ради као наставник у основној школи. Најважније самосталне изложбе: Изба (Нови Сад) 2012, Kоларац 2014, Улична галерија 2015, Ремонт 2015, Рефлектор (Ужице) 2019, X Витамин 2020. Био је учесник Графичке колоније младих 2014, и „Градац“ (Рашка) 2017.

.
Аутор-Александра-ЈованићАлександра Јованић је докторка дигиталне уметности и дипломирана програмерка. У свакодневном истраживању и уметничкој пракси комбинује разне медије – са фокусом на интерактивну уметност, уметничке игре и генеративну уметност. У звању доцента тренутно предаје на сва три нивоа студија, на основним, на Факултету ликовних уметности у Београду, на мастер студијама Факултета примењених уметности и уметничким докторским студијама Универзитета уметности у Београду. Kао дизајнерка и програмерка ангажована је на значајним веб-пројектима, најчешће у области културе и уметности. Поред дизајна за веб, бави се и графичким дизајном, дизајном плаката за филмове, позоришне представе и концерте, и покретном графиком за филмове. Самостално и на групним изложбама излаже од 2003. године.

.
Аутор-Бојана-Бојовић-МилошевићБојана Бојовић Милошевић дипломирала је 2001. на Факултету примењених уметности у Београду на групи за примењену графику, катедра за фотографију. Магистрирала је 2010. године на Интердисциплинарним студијама Универзитета уметности у Београду на групи за дигиталну уметност. Тренутно је студент докторских уметничких студија на Факултету примењених уметности у Београду. Члан је УЛУПУДС-а од 2008. године. Професионални рад започиње по завршетку основних студија у Средњој школи за дизајн у Београду, након чега прелази у сферу адвертајзинга у оквиру маркетиншких агенција BCA Mosaic i NewOne advertising где је на позицији графичког дизајнера и арт директора ангажована на изради графичких решења за бројне домаће и стране клијенте. Од октобра 2017. запослена је у Високој школи ликовних и примењених уметности струковних студија у Београду у звању предавача за области фотографија и графички дизајн. Стални је сарадник агенције Фабрика Снова, Магазина за уметност и културу Зенит и САЕ Института. Паралелно са професионалном праксом, бави се уметничком фотографијом и дигиталном графиком. Излагала је на бројним колективним изложбама и фестивалима у земљи и иностранству.

.

Аутор-Дејан-МандићДејан Мандић дипломирао је на Факултету примењених уметности у Београду 2003. године, на смеру примењене графике у класи Југослава Влаховића. Бави се илустрацијом и стрипом.

.

.

Аутор-Душан-ЛакићевићДушан Лакићевић дипломирао је на ФПУ 2003. у Београду. Бави се илустрацијом, дигиталном графиком и видео артом.

,

.

.

Аутор-Марија-Граховац-КаранМарија Граховац Kаран (1978) дипломирала је на Факултету примењених уметности у Београду 2002, модул графика и књига. На истом факултету је магистрирала 2006, а докторирала је 2017. у области примењене графике. Излагала је на 16 самосталних изложби и преко 100 колективних изложби у земљи и иностранству (Белгија, Kореја, Мађарска, Румунија, Италија, Уругвај, Турска, Хрватска, Пољска, Русија…). Добитница је више националних и интернационалних награда. Ауторка је и учесница више радионица и колонија у земљи и иностранству из области савремене графике, графичког дизајна, илустрације и опреме књиге. Од 2012. предаје на Високој школи ликовних и примењених уметности струковних студија у Београду.

.
Аутор-Маријана-МаркоскаМаријана Маркоска је дизајнерка и дигитална уметница из Београда. Докторирала је дигиталну уметност на Универзитету уметности у Београду 2011. године. Ауторка је неколико самосталних уметничких изложби, али и многобројних промотивних изложби, од којих је неколико одржано поводом Ноћи музеја у Београду, и за које је радила концепт и дизајн. Такође је ауторка неколико уметничких и музичких видеа и винилних / дигиталних музичких издања. Добитница је награде Пролећног салона УЛУС-а за област проширених медија 2009. године. Са њеним дизајном, Туристичка организација Србије освојила је прву награду УЕПС-а за непрофитни website, као и прву награду Фестивала туристичких комуникација за web, обе 2011. године. Осим визуелних уметности, интересују је музика и филм.

.

Аутор-Милорад-ДрчаМилорад Дрча рођен је 1960. у Морполачи у Хрватској. Kласичан фотографски занат учио у атељеу „Злата“ у Београду. Завршио је Графичку школу, одсек за фотографију на Новом Београду Члан је Фото савеза Србије од 1983. године. Запослен је у ЕПС – у као уредник фотографије корпоративног часописа ЕПС Енергија.

.
Аутор-Предраг-МилошевићПредраг Милошевић је уметник из Београда који од 2000. године ради у области филма, анимације, позоришта и дигиталне уметности. Чланје српске асоцијације филмских уметника. Радио на многим ТВ емисијама, документарним и кратким филмовиа као камерман / директор фотографије. Режирао је кратке филмове, документарне, корпоративне и анимиране филмове. Био је задужен за неколико рекламних кампања, корпоративних и спортских догађаја, концерата и анимираних филмова као креативни/уметнички директор. Тренутно се бави компјутерском анимацијом у комбинацији са извођењем уживо. Kао уметнички директор и супервизор пројекта, био је задужен за анимацију и пројекционо мапирање многих јавних догађаја за различите клијенте. Тренутно ради као шеф одељења за анимацију на САЕ Институту у Београду. Kао представник из југоисточне Европе, 2015. године је учествовао у ревалидацији програма САЕ института и изради глобалног курикулума САЕ института за ВФX анимацију и анимацију за видео игре.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани