ИЗЛОЖБА „ВАРИЈАЦИЈЕ“ У ДОМУ КУЛТУРЕ „СТЕВАН МОКРАЊАЦ“

web-izlozbaНакон паузе изазване пандемијом коронавируса, галерија Дома културе „Стеван Мокрањац“ прве посетиоце, уз прописане мере заштите, примиће у четвртак 27. маја у 20 сати када ће бити приређено отварање изложбе „Варијације“. Реч је о колекцији дигиталних радова академске уметнице Бојане Бојовић Милошевић. Љубитељи ликовне уметности биће у прилици да виде 20 остварења ове признате уметнице, родом из оближњег Бора.
Дом културе „Стеван Мокрањац“ подсећа све заинтересоване посетиоце да се придржавају мера заштите које подразумевају обавезно ношење маске и држање дистанце.
Бојана Бојовић Милошевић дипломирала 2001. године на Факултету примењених уметности у Београду на групи за Примењену графику, катедра за Фотографију у класи професора Бранимира Карановића. Магистриралa 2010. године на Интердисциплинарним студијама Универзитета уметности у Београду на групи за Дигиталну уметност. Од октобра 2017. године предавач је на Високој школи ликовних и примењених уметности струковних студија у Београду.
За своје колекције фотографија, Бојана Бојовић Милошевић награђивана је престижним међународним и домаћим признањима. Излагала је самостално у бројним галеријама широм Србије. Члан је УЛУПУДС-а од 2008. године.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани