СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА У ДОМУ КУЛТУРЕ

web003У Дому културе „Стеван Мокрањац“ у петак 27. јануара, у организацији Црквене општине Неготин приређена је Светосавска академија.

Свечану академију у част првог српског архиепископа и просветитеља, у присуству свештенства, челника Општине Неготин, просветних радника и бројних гостију, Химном Светом Сави, отворио је Хор Цркве Свете Тројице хор са диригентом Светланом Кравченко. Беседник, протонамесник Марјан Керчуљ, архијерејски намесник неготински у свом обраћању поручио је:

-  Нека би благи Господ дао да се на многе године овако под крилима Светог Саве окупљамо и прослављамо све свете, где год да смо, са нашим божурима.  Желим да наше молитве буду усмерене један ка другоме, да нас бриге овога света и врева дневних обавеза не спрече да упитамо ближње за здравље, него да нам то буде заповест света да љубимо један другога као што нас Господ љуби!

Богат културни програм, са преко 300 учесника извели су ученици неготинских основних школа, ђаци Неготинске гимназије, Уметничке и Техничке школе,  малишани вртића „Пчелица“, студенти Педагошког факултета, Одељења у Неготину и чланови КУД „Стеван Мокрањац“.

У име Црквене општине Неготин протонамесник Марјан Керчуљ, у знак захвалности, уручио је иконе локалној самоуправи и Дому културе „Стеван Мокрањац“.

Захвалнице за сарадњу на реализацији програма Светосавске академије уручене су просветним радницима и образовним и културним институцијама: Светлани Kравченко и Црквеном хору Свете Тројице, Данијели Марковић, Весни Станковић и Неготинској гимназији, Сандри Алавук, Сузани Јанковић и Предшколској установи “Пчелица”, Сањи Илић, Невени Живковић и Техничкој школи, Гордани Миладиновић, Снежани Гашић, Славици Петровић и ОШ “Вера Радосављевић”, Јовани Родић, Тањи Милосављевић, Драгани Немцановић, Лидији Жики, Душици Ђурђић и ОШ “Вук Kараџић”, Еми Милошевић Анђелић, Милени Пејчић, Небици Станковић Стојковић, Јасмини Аћимовић, Драгани Ђурковић, Бојани Ђорђевић и ОШ “Бранко Радичевић”, Данилу Перковићу и Уметничкој школи “Стеван Мокрањац”, Радојки Плавшић и Пољопривредној школи “Рајко Боснић”, Татјани Милосављевић Ђукић и Високошколској јединици Педагошког факултета као и Дејану Ивковићу и KУД “Стеван Мокрањац”.  Најмлађи Неготинци су даривани светосавским пакетићима.

И ове године, чланице Кола српских сестара, по завршетку Светосавске академије приредиле су донаторско вече уз традиционалнои послужење и прикупљање помоћи за децу из угрожених породица.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани