Архиве: април 2014

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ

30.април 2014. у 19 сати
галерија Дома културе

promocija knjige  У среду, 30.априла у 19 сати, у галерији Дома културе биће одржана промоција књиге „СНОВИ У БОЈИ – самоуки сликари Србије“ , аутора Славомира Војиновића.

Улаз је слободан.
ДОБРО ДОШЛИ

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

СПЕЦИЈАЛНИ ФИЛМСКИ ВИКЕНД У НЕГОТИНУ
3. и 4. МАЈА

RIO-2Неготински малишани и љубитељи филмске уметности, биће у прилици да први пут у нашем биоскопу  погледају најновије филмове у 3Д продукцији, по следећем распореду приказивања:

 

 

-  3.мај /субота/  РИО 2 – 3Д  од 16 и 18 сати
-  3.мај /субота/ НОЈЕ – 2Д  од 20 сати
-  4.мај /недеља/ ЗВОНЧИЦА – 3Д од 12 сати
-  4.мај /недеља/ РИО 2 – 3Д  од 14 и 16 сати
-  4.мај /недеља/ СПАЈДЕРМЕН 2 – 3Д  од 18 и 20,30 сати

„ЗА ЕМИН ОСМЕХ“ ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ

30.април /среда/ у 20 сати
сала Дома културе

dom kulture 1  У четвртак, 30.априла 2014, са почетком у 20 сати у сали Дома културе „Стеван Мокрањац“ Неготин, биће одржан хуманитарни концерт „ЗА ЕМИН ОСМЕХ“.

Учествују:
Катарина Ковачевић, Давор Јовановић (победник Првог гласа Србије),  Никола Петраћковић (учесник Звезда Гранда), група Доктори (X – фактор – Никола Станојевић и Марко Балабановић) и Ана Бебић.

ИЗЛОЖБА „НЕБЕСКА МЕХАНИКА“ АНДРЕЈА КОНОПЕКА

24.април 2014. у 20 сати
галерија Дома културе

izlozba-Andrej-KonopekУ четвртак, 24.априла у 20 сати у галерији Дома културе биће отворена  изложба цртежа  „НЕБЕСКА МЕХАНИКА″, Андреја Конопека.

Улаз је слободан.
ДОБРО ДОШЛИ

СУСРЕТИ СЕЛА СИКОЛЕ – БУКОВЧЕ

sikole-bukovce_1Чланови Културно уметничког друштва „Димитрије Беливакић“ из Буковча у свом првом наступу на овогодишњој 41. манифестацији изворног народног стваралаштва „Сусрети села“, извели су у Сиколу програм посвећен сеоској слави Ђурђевдану. Изворном песмом и игром и живописним сценским наступом дочарали су обичаје својих предака везане за овај пролећни празник.

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

АТОМСКИ ЗДЕСНА
24-27. aприл 2014. од 18 и 20 сати

Atomski-ZdesnaЖанр: драма, комедија
Трајање: 97 мин.
Премиса: За све нас из 50-60-70 и неке…
Енглески назив: From Zero To Hero
Главне улоге: Срђан Тодоровић, Бране Стурбеј, Бранко Ђурић, Наташа Јањић, Тања Рибич, Урош Ђурић, Бојан Навојец, Мима Караџић, Ана Костовска, Божидар Зубер, Милош Самолов, Христина Поповић, Горан Навојец, Исидора Симијоновић, Зоран Цвијановић, Мира Бањац, Младен Нелевић, Дубравка Дракић.
Сценарио и режија: Срђан Драгојевић

„Ништа на овом свету није бесплатно, осим сира у мишоловци“, каже један од менаџера продаје, гледајући породице из свих крајева бивше Југославије које су дошле на летовање у ризорт на Јадрану. Летовање је бесплатно уз услов да се присуствује „сеанси“ продаје у систему „тајм-шер“, који подразумева да се купује ограничено време за коришћење апартмана на период од 99 година.

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „ИНДИГО“

17.април 2014. у 20 сати
сала Дома културе

indigo

 Позоришна представа ИНДИГО по тексту Душка Премовића а у режији Бранислава Лечића одиграће се у неготинском Дому културе у четвртак, 17. априла у 20 часова. Драма ИНДИГО је прича о савременом свету жена, о  жени у савременом друштву.

ОДРЖАНА ОКРУЖНА СМОТРА РЕЦИТАТОРА „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“ У НЕГОТИНУ

ucesnici-OSR-2014-1Марија Антић из Бора у млађем, Марија Милошевић из Неготина у средњем и Борис Лукић из Неготина у старијем узрасту, победници су Окружне смотре рецитатора „Песниче народа мог“, која је одржана 16. априла, 2014. године у Неготину.

На Окружној смотри учествовали су рецитатори из Бора и Неготина, који су били најбољи на пртедходно одржаним Општинским такмичењима.

ОДРЖАНА ОПШТИНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА “ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“

ml_uzrast-osrДанас је у Дому културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину, одржана Општинска смотра рецитатора, „Песниче народа мог“.

У млађем узрасту такмичио се 21 рецитатор. Видановић Софија, ученица ОШ „Вера Радосављевић“ по оцени жирија најбоље је говорила припремљене стихове. Друго место припало је Еми Орељ, ученици ОШ „Бранко Радичевић“ из Неготина, треће место заузела је Станковић Миа из ОШ „Вук Караџић“ Неготин, док је Микић Лана, ученица ОШ „Павле Илић Вељко“ из Прахова похваљена за свој наступ на овогодишњој смотри.

СУСРЕТИ СЕЛА У КАРБУЛОВУ, ШАРКАМЕНУ И КОБИШНИЦИ

Karbulovo-Jabukovac_1Традиционална манифестација изворног народног стваралаштва „Сусрети села“, настављена је протеклог викенда у Карбулову, Шаркамену и Кобишници, где су своје програме, поред домаћих фолклорних ансамбала, приказали и гости из Јабуковца, Сикола и Штубика.

ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“

Recitatori_01

        Дом  културе  „Стеван Мокрањац“, у сарадњи са  Народном библиотеком  „Доситеј Новаковић“,  15.  и  16. априла 2014. године, организује  оппштинско  и окружно такмичење рецитатора под називом  „Песниче народа мог“  .

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

ЛЕПОТИЦА И ЗВЕР
10,11.  и 12.април 2014. у 20 сати
La belle & la bete (2014)

plakat-lepotica-i-zver-plakatЖанр: фантазија, романса
Трајање: 112 мин.
Земља порекла: Француска, Немачка
Главне улоге: Венсан Касел (Vincent Cassel), Леа Сејду (Lea Seydoux), Андре Дисолије (Andre Dussollier), Едуардо Норијега (Eduardo Noriega)
Сценарио:Кристоф Ганс (Christophe Gans), Сандра Во-Ан (Sandra Vo-Anh)
Режија : Кристоф Ганс (Christophe Gans)

Година је 1810. Након потонућа свог брода, уништени трговац присиљен је да оде у изгнанство на село, са својим шесторо деце, међу којима је најмлађа – Лепотица. На једном од својих путовања трговац краде ружу од Звери како би је однео ћерци, а звер га осуђује на смрт. Сматрајући се одговорном, Лепотица се нуди као жртва – замена за оца. Она одлази да живи у замку Звери, с којом се среће сваке вечери на оброку. Лепотица не узвраћа љубав Звери, мада све више почиње да је разуме.

СУСРЕТИ СЕЛА У ШТУБИКУ И ВИДРОВЦУ

Stubik-Tamnic_5Наступима културно-уметничких друштава из Тамнича, Штубика, Чубре и Видровца, протеклог викенда настављена традиционална манифестација „Сусрети села“.
Своје програме у Штубику приказали су чланови фолклорних ансамбала „Живојин Тодоровић“ из Тамнича и „Прераст“ из Штубика.

ОДРЖАН ПРОГРАМ „ДАН ДОМАЋЕГ ФИЛМА“

Dan_domaceg_filmaПриказивањем документарног филма “Косма” у режији Соње Благојевић, у биоскопу Крајина почео је програм “Дан домаћег филма”. Реч је о програму посвећеном промоцији домаћег филмског стваралаштва који се реализује кроз бесплатне пројекције документарних филмова чију је производњу помогао Филмски центар Србије. “Дан домаћег филма“ одржаваће се једном месечно у 11 градова Србије, а у Неготину ће то бити  свака прва среда у месецу.

ДАН ДОМАЋЕГ ФИЛМА

PlakatKOSMAДан домаћег филма је програм посвећен промоцији домаћег филмског стваралаштва који се састоји од бесплатних пројекција документарних филмова чију је производњу помогао Филмски центар Србије. Дан домаћег филма одржаваће се једном месечно у 11 градова Србије и током 12 месеци биће представљено укупно 14 филмских остварења домаћих аутора. Филмови који ће бити приказани нису имали широку биоскопску дистрибуцију, а заслужују да буду виђени од стране што бројније публике. Након сваке пројекције, гледаоци ће имати прилику да разговарају са неким од чланова ауторског тима.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани