МАЈСТОРСКИ КУРС СОЛО ПЕВAЊА ЗОРАНА ТОДОРОВИЋА

Zoran-Todorovic_-webМАЈСТОРСКИ КУРС СОЛО ПЕВAЊА ЗОРАНА ТОДОРОВИЋА
МИЛИЦА ИЛИЋ, КЛАВИРСКА САРАДЊА

 Мајсторски курс соло певања  Зорана Тодоровића, тенора, у оквиру 52. Мокрањчевих дана у Неготину, у сали Уметничке школе Стеван Мокрањац,од 26.09-28.09.2017, од 14-18 сати

.

.

Информације и пријаве на dkmokranjac1@gmail.com
Постоји могућност активног и пасивног учешћа на курсу. Пасивно учешће је могуће ако постоји довољан број активних учесника.
Број активних учесника је ограничен.
Рок за упис:15.09.2017.
Пријвни лист: Биће достављен по захтеву који је упућен мејлом

 

БИОГРАФИЈА ЗОРАНА ТОДОРОВИЋА

ЗОРАН ТОДОРОВИЋ се родио у  Београду, а школовање наставио у Бечу и Франкфурту. Интернационалну репутацију стекао као лирски спинто тенор. Листа колега с којима je сарађивао  је дуга и импресивна. На њој су имена попут: Монсерат Кабаље, Едита Груберова, Сондра Радвановски, Џун Андерсон, Елина Гаранча, Виолета Урмана, Соња Ганаси, Веселина Касарова, Ренато Брусон, диригенти Марко Армилиато, Марчело Виоти, Даниеле Гати, Фабио Луиси… Наступао је у водећим театрима као што су Баварска државна опера, Државна капела у Берлину, Холандска опера, Краљевско позориште у Бриселу, Бечка државна опера, опере у Сан Франциску и Лос Анђелесу, Немачка опера и Државна опера  у Берлину, Театар Капитол у Тулузи, Немчка опера у Дрездену, Краљевска опера – Ковент Гарден, Циришка опера, Национални театар у Токију  и низ других.

Освајао је публику као Родолфо у Боемима, Ленски у Евгенију Оњегину, Алфредо у Травијати, Дон Хозе у Кармен, али и Лоненгрин и Парсифал у истоименим Вагнерровим операма. Међу осталим улогама које се истичу су Андреа Шеније,  Дик Џонсон  (Девојка са запада), Полионе у Норми, Манрико у Трубадуру, Дон Лаваро (Моћ судбине), Туриду  (Кавалерија Рустикана), Канио (Пајаци), Пинкертон (Мадам Батерфлај), и низ других. У сезони (2016/17) је дебитовао на сцени Немачке опере на Рајни у новој продукцији Отела са огромним успехом и наставио да наступа у чувеној продукцији ове опере у Театру Колон у Боготи коју потписује Вили Декерс.

 

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани