Архиве: мај 2012

ПРОЛЕЋНИ КОНЦЕРТ

Галерија Дома културе
четвртак, 31.мај 2012. у 20 сати
улаз слободан

plakat-_-prolecni-koncertУ четвртак, 31.маја 2012.г. са почетком у 20 сати , у галерији Дома културе „Стеван Мокрањац“, неготинској публици представиће се студенти одсека за соло певање, бечког ПРАЈНЕР КОНЗЕРВАТОРИЈУМА, који своје гласове школују у класи поф. Војислава Спасића, стручњака познатог и признатог широм наше земље.Одељење бечког ПРАЈНЕР КОНЗЕРВАТОРИЈУМА у Неготину, отпочело је са радом октобра 2012.г. поред основног и средњег музичког образовања, МШ „Стеван Мокрањац“ из Неготина је тако пружила још један виши степен музичког школовања – музичке студије.

КОНЦЕРТ СВИ НАШИ ПОБЕДНИЦИ

Сала Дома културе
Среда, 23.мај 2012. у 19 сати
улаз слободан

plakat-Svi-pobednici„Није први пут да Дом културе „Стеван Мокрањац“ у сарадњи са истоименом Музичком школом у Неготину, организује концерт под слоганом „Сви наши победници“

Ако се осврнемо на рад наше најзначајније градске културне институције, од пре десетак година, присетићемо се читавог циклуса концерата под овим слоганом.

Све наше победнике чине ученици Основне и Средње Музичке школе у Неготину, перспеткивни млади људи, који својом даровитошћу, интелектом а пре свега љубављу и смислом за лепо, у знатној мери обогаћују наш културни и друштвени живот.

КОНЦЕРТ ЗВУЦИ МОКРАЊЧЕВИХ СЛЕДБЕНИКА

Галерија Дома културе
Субота, 19.мај 2012. у 19 сати
улаз слободан

plakat-zvuciMSУ суботу 19.маја 2012. у 19 сати биће одржан традиционални концерт “Звуци Мокрањчевих следбеника”, у галерији Дома културе у Неготину, а у оквиру “Мајских свечаности”. Представиће се Ана и Драган Данесковић (гитара) и Маја Стојановић (клавир).

ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ КУД-а „СТЕВАН МОКРАЊАЦ“

Сала Дома културе
петак, 18.мај 2012. у 20 сати

DSC01290У петак 18.маја 2012. у 20 сати биће одржан традиционални годишњи концерт КУД-а „Стеван Мокрањац“ у неготинском Дому културе, у оквиру „Мајских свечаности“. Организатори концерта су Дом културе „Стеван Мокрањац“ и КУД „Стеван Мокрањац“ , покровитељ концерта је СО Неготин, медијски спонзор фото студио“Тића“. Гости концерта су КУД „Ацо Гјорцев“ из Републике Македоније. Улаз је слободан.

КОНЦЕРТ БЕНДА NICK DRAG’S

Nick-Drag-plakatNick-Drag, београдска rockabilly група наступаће у среду, 16.маја у музичком павиљону у градском парку од 21 сат, у оквиру „Мајских свечаности“. У случају невремена концерт ће бити одржан у Дому културе-улаз слободан.

ЗАВРШЕНИ 39. „СУСРЕТИ СЕЛА“ ОПШТИНЕ НЕГОТИН

3686_1 [800x600]За свеукупног победника традиционалне смотре изворног народног стваралаштва „Сусрети села“општине Неготин проглашено је Културно уметничко друштво „Младост“ из Чубре. Друго место  равноправно деле културно-уметничка друштва „Флоричика“ из Јабуковца и „Карбулово“ из Карбулова. И треће место, такође, деле два аматерска ансамбла и то: КУД „Чучук Стана“ из Сикола и „Димитрије Беливакић“ из Буковча.

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ТЕКСТИЛНИХ ИНСТАЛАЦИЈА

У галерији Дома културе синоћ је у оквиру Мајских свечаности изложбе текстилних инсталација „ЗАПИСИ 2“, аутора Леоноре Векић и Златка Цветковића.

ЗАВРШНА СМОТРА 39. „СУСРЕТИ СЕЛА“

ПЕТАК – 11. МАЈ  20 сати, Градски тргПРОГРАМ ЗАВРШНЕ СМОТРЕ

39. „СУСРЕТА СЕЛА“ ОПШТИНЕ НЕГОТИН

0001 [800x600]

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА ГОЛА ИСТИНА

GolaIstinaНа сцени Дома културе “Стеван Мокрањац” у оквиру Мајских свечаности 08.мaja 2012.  у 20 сати биће играна позоришна представа „ГОЛА ИСТИНА“.

ИЗЛОЖБА ТЕКСТИЛНИХ ИНСТАЛАЦИЈА

Галерија Дома културе

четвртак, 10.мај 2012. у 20 сати

izlozba-tex_inst-plakatЛеонора Векић рођена 21.10.1970. године у Београду. Дипломирала на Факултету примењених уметности и дизајна у Београду, Одсек дизајн текстила 1995. године. Магистарске студије на предмету таписерија код ред проф. Ј. Симоновић завршила 2000. године. Запослена на ФПУ у Беофаду од 2005. године, као асистент на Одсеку дизајн текстила. Члан УЛУПУДС-а од 1996. године.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани