ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ КУД-а „СТЕВАН МОКРАЊАЦ“

Сала Дома културе
петак, 18.мај 2012. у 20 сати

DSC01290У петак 18.маја 2012. у 20 сати биће одржан традиционални годишњи концерт КУД-а „Стеван Мокрањац“ у неготинском Дому културе, у оквиру „Мајских свечаности“. Организатори концерта су Дом културе „Стеван Мокрањац“ и КУД „Стеван Мокрањац“ , покровитељ концерта је СО Неготин, медијски спонзор фото студио“Тића“. Гости концерта су КУД „Ацо Гјорцев“ из Републике Македоније. Улаз је слободан.

КУД „Стеван Мокрањац“ од свог оснивања својеврстан је амбасадор српског фолклорног стваралаштва у нашој земљи и Европи и самим тим представља један вид путујућег музеја када је у питању фолклорно богатство које представља национални идентитет и историју српског народа.

Културно уметничко друштво „Стеван Мокрањац“ формирано је пре више од 60 године са циљем да  кроз игре, песме, и богату оригиналну ношњу  чува и негује српско фолклорно благо. Колико су се чланови друштва приближили овом циљу сведочи бројна публика која је уживала у њиховим наступима, некада широм бивших република СФРЈ и Европе, а у последњих седам година, од обнављања рада друштва и у земљама Скандинавије – Шведској и Данској, затим Аустрији, али и на традиционалним годишњим концертима у неготинском Дому културе.

ДОБРО ДОШЛИ

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани