МЈЗИКЛ „БОЛИВУД“ НА 53.“МОКРАЊЧЕВИМ ДАНИМА“

web_BolivudТреће фестивалске вечери на 53.“Мокрањчевим данима“, ансамбл Народног позиришта извео је на сцени Дома културе у Неготину, недавно постављено, али већ на бројним фестивалима афирмисано дело, „Боливуд“ ауторског тима  Маја Пелевић и Ања Ђорђевић, које су снагом свог талента и имагинације на сцену нашег водећег театра први пут у послератној историји довеле потиснути жанр мјузикла.

Причу данашњице, о сну о брзом и лаком богаћењу, полетно је  изнела  млада екипа националног театра: Милош Ђорђевић, Јелена Ђокић, Данијела Угреновић, Сузана Лукић, Павле Јеринић и Бојана Ђурашковић.

Песмом и причом они су дочарали тренутак када живот становника малог града на граници прекида изненадна вест: долазак великог боливудског продуцента који xoћe да купи малу фабрику, у њој направи боливудски студио и отвори нова радна места. Та изненадна вест је узбудила глумце из позоришта који су одлучили да продуценту направе приредбу и тиме повећају шансе за улоге у будућем боливудском спектаклу. Град је опет ујединила заједничка идеја и колективни ентузијазам, али живот ко живот – пун је неочекиваних обрта.

-„Боливуд“ је прича о свима нама и на шта смо све спремни када нам се нуди боља будућност. Долазак „Боливуда“ тако постаје повод за причу о краху индустрије, ксенофобији, дивљој приватизацији, лажним световима, а све то кроз песму и игру под слоганом “леба ако немају, дајте им колаче”. Тако Боливуд, као индустрија забаве и cpeћe, постаје место ескапизма и повод за удруживање, солидарност и слогу, вредности које смо заборавили у овом посткомунистичком, транзиционом, апсурдном времену у коме живимо…- истиче ауторка Маја Пелевић.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани