“ГЕНЕРАЛНА ПРОБА САМОУБИСТВА” НА СЦЕНИ ДОМА КУЛТУРЕ

plakat_generalna proba samoubistvaПозоришна представа Душана Ковачевића ,,Генерална проба самоубиства“ биће приказана у Неготину, 12.априла, на сцени Дома културе, са почетком у 20 часова.

Душан Ковачевић је аутор и редитељ, познат по остварењима “Ко то тамо пева”, “Балкански шпијун”, “Сабирни центар”, “Професионалац”, “Андерграунд”, “Радован Трећи”, “Маратонци трче почасни круг” …

Још једно његово сензационално и генијално позоришно дело ,,Генерална проба самоубиства” натераће нас да се насмејемо до сузаУ неколико сценских слика Душан Ковачевић је успео да нам покаже сву беду, несрећу и апсурд живота у Србији, уз маестралну глуму Лечића и Брстине. Одличан текст и интелигентан хумор, у којем вам се истовремено плаче и смеје, у представи која је урлик бола, туге и смеха, никога није оставила равнодушним.

На Фестивалима ,,Дани комедије” у Јагодини, ,,Нусицеви дани” у Смедереву и ,,Јоакимфесту” у Крагујевцу, Бранимир Брстина понео је награде за најбоље глумачко остварење и то награде публике, награду жирија као и глумачку награду. Дусану Ковачевићу ,,Јоакимфест” доделио је награду за најбољи текст.

Представа је провокација о граничној тачки, одлуци човека да дигне руку на себе. Из позориста се излази са пуно глади да се живи.

Улазнице по цени од 600 за појединачне, односно 500 динара за организоване посете могу се резервисати на телефон 543 676 или купити на билетарници Дома културе.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани