Архиве: фебруар 2013

ОПШТИНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА

ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ”

Recitatori_01Дом културе „Стеван Мокрањац” Неготин  ће  у сарадњи са Народном библиотеком „Доситеј Новаковић” организовати Oпштинску смотру рецитатора „Песниче народе мог”. Општинска смотра рецитатора биће организована 16. априла 2013. године, од 18 сати, у сали Дома културе у Неготину.Рок за пријаву рецитатора Oпштинске смотре  је 16. март 2013. године.

МАЈА ВОЛК & ФАДО

ВЕЧЕ ПОРТУГАЛСКЕ МУЗИКЕ
сала Дома културе Неготин
четвртак, 07.март у 20 сати

Plakat-Maja-VolkАнсамбл Београдски фадисти, који је иницирала и окупила Маја Волк, први је на овим просторима и један од ретких ван португалског говорног подручја, изводи неке од најпознатијих фадо композиција насталих од 19. века до данас, песме које прати и занимљива прича о њима, Португалу и шарму те све популарније музике.

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „ПУТУЈУЋЕ ПОЗОРИШТЕ ШОПАЛОВИЋ“

Sopalovic_1Зајечарско позориште „Зоран Радмиловић“ гостује у неготинском Дому културе са изванредном представом „ПУТУЈУЋЕ ПОЗОРИШТЕ ШОПАЛОВИЋ“ , у понедељак 25.фебруара у 20 сати

.

ДЕЧИЈА ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „САМА У КУЋИ“

Sama u kuci_1Зајечарско позориште „Зоран Радмиловић” гостује у неготинском Дому културе са дечијом позоришном представом „САМА У КУЋИ” , у понедељак 25.фебруара у 12 сати.

.

40. „СУСРЕТИ СЕЛА“ ОПШТИНЕ НЕГОТИН

3686_1Јуче је, у просторијама Дома културе „Стеван Мокрањац“ Неготин, одржан састанак поводом организовања предстојеће традиционалне манифестације изворног народног стваралаштва «Сусрети села» општине Неготин. Састанку су присуствовали представници Дома културе „Стеван Мокрањац“ Неготин, председници МЗ и културно-уметничких друштава заинтересованих за учешће у овом такмичењу.

(РE) KРЕАТИВНИ КУРС ГИТАРЕ

Gitarart_plakatНедеља, 24.фебруар у 13 сати
улаз слободан

У недељу 24.фебруара у 13 сати, биће одржана промоција (ре)креативног курса гитаре у унутрашњој галерији Дома културе. Присуствоваће представници Гитар-арт фестивала, професори Креативног курса гитаре, представник амбасаде Сједињених Америчких држава г-ђа Алка Батнагар, као и Влада Стоиљковић и Бојан Ивановски који ће извести концертни програм.

ДОБРО ДОШЛИ

„МОКРАЊЧЕВИ ДАНИ“, НАЈБОЉИ МУЗИЧКИ ФЕСТИВАЛ У СРБИЈИ У 2012.г.

nagrada_2У Музеју Народног позоришта, 31. јаунуара 2013. године, уручене су награде   Агенције „Музика класика„ за 2012. годину.

Награда је установљена 2010. године, а  осмишљена је  као признање домаћим уметницима, ансамблима, фестивалима, издавачима, критичарима, музичким институцијама и медијима  који су у оквиру календарске године оставили најзначајнији траг на српској музичкој сцени.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани