Архиве: јануар 2011

СВЕТОСАВСКА ИЗЛОЖБА И АКАДЕМИЈА

25.01.2011, Неготин

sveti-savaУ галерији Дома културе „Стеван Мокрањац“ у четвртак, 27.јануара у 17 сати, биће отворена Светосавска изложба ђачких ликовних радова.

Овај ликовни час на тему великог српског просветитеља  Светог Саве, Дом културе организује у сарадњи са неготинским основним школама поводом школске славе.

У 18 сати истога дана, на сцени Дома културе биће одржана и традиционална Светосавска академија коју припрема неготинска црквена општина.

ОД НЕГОТИНА ДО БЕЧКОГ КОНЗЕРВАТОРИЈУМА

Mirela-plakatМирела Анђеловић из Неготина, студенткиња завршне године соло певања на Конзерваторијуму у Бечу, својим сопраном и савршеним извођењем захтевних композиција, одушевила је у суботу публику родног града која је до последњег места испунила салу музичке сцене у биоскопу „Крајина“. Мирела је своје музичко образовање започела у граду композитора Стевана Мокрањца и продружила се плејади Мокрањчевих следбеника, младих музичких телената из Неготина који своје образовање настављају на престижним музичким академијама и наступају у чувеним музичким дворанама.

ОБЕЛЕЖЕН ДАН РОЂЕЊА СТЕВАНА СТОЈАНОВИЋА МОКРАЊЦА

sajt-13Пригодним програмом Дом културе „Стеван Мокрањац“ обележио је јуче 9. јануар,  дан рођења Стевана Стојановића Мокрањца. У комплексу родне куће великог српског композитора, око традиционално распаљене ватре у камину, окупили су се бројни гости да обележе 155. годишњицу рођења Неготинца, који је славу родног града пронео широм света.

ПРОГРАМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ДАНА РОЂЕЊА СТЕВАНА СТОЈАНОВИЋА МОКРАЊЦА

Mirela-plakatСубота, 8. јануар 2011. 19 сати
Мала сцена биоскопа Крајина
КОНЦЕРТ

Мирела Анђеловић, сопран

Петар Гавриљук, клавир
_______________________________________________________
Mokranjceva-kuca-zima1Недеља, 9. јануар 2011. 18 сати
Комплекс Мокрањчеве родне куће

- Полагање цвећа на споменик композитору

- Промоција 12. броја часописа Мокрањац

- Наступ студената ФМУ Београд

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани