ЗАВРШЕН ТАКМИЧАРСКИ ДЕО „СУСРЕТА СЕЛА“

Recka-Jasenica_Susreti_sela_4Наступом културно уметничких друштава из Речке и Јасенице, завршен је такмичарски део 44. манифестације изворног народног стваралаштва Сусрети села у општини Неготин.

Последњег викенда ове традиционалне манифестације своје програме приказало је шест културно уметничких друштава.

У петак, у Штубику, представили су се чланови Културно-уметничког друштва “Прераст” и друштва из Карбулова. Гости из Карбулова представили су се ове године обичајима везаним за “Просидбу”,  док је друштво из Штубика, за свој обичај изабрало „Седељку”.

Дан касније своје програме су у Чубри представили КУД “Младост” и КУД “ Воја Чурић” из Кобишнице. Домаћи ансамбл приказао је народни обичај “Комишање”, а гости из Кобишнице обичај „Коледари“.

Такмичарски део овогодишње манифестације затворили су у недељу културно-уметничка друштва из Речке и Јасенице. Овај сусрет одржан је у неготинском Дому културе због заузетости сале у Речкој.

Званични домаћини овог сусрета. чланови КУД “Хајдук Вељко” из Речке, представили су се програмом под називом “Моба”, док су њихови гости из Јасенице приказали како изгледа косидба и седељка у овом селу.

Завршна смотра биће одржана 10. маја на Градском тргу у Неготину, у оквиру Мајских свечаности поводом Дана општине Неготин. Тада ће се у ревијалном програму представити најбоље тачке и бити проглашен победник 44. по реду манифестације „Сусрети села“.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани