КОНЦЕРТ БЕНДА NICK DRAG’S

Nick-Drag-plakatNick-Drag, београдска rockabilly група наступаће у среду, 16.маја у музичком павиљону у градском парку од 21 сат, у оквиру „Мајских свечаности“. У случају невремена концерт ће бити одржан у Дому културе-улаз слободан.

Бенд је мешавина праваца блиских rockabilly музици, као што су honky tonk и country објединио у својствени извођачки стил и захваљујући јединственој енергији и извођењу за кратко време је постао миљеник публике. Снажан и енергичан баритон, ритам у коме доминира звук vintage контрабаса, виртуозне гитарске соло деонице и врло атрактиван наступ су карактеристике које могу укратко да опишу овај бенд. Повратак самим коренима rock’n’roll музике и исконској музичкој енергији ретко кога ће оставити равнодушним.

Nick Drag’s је основан септембра 2011.г. и сталну поставу чине Никола Драговић-вокал/ритам гитара, Александар Мита Митановски- соло гитара, Страхиња Петровић-контрабас, Никола Вукотић-бубњеви,

Запажено појављивање Николе Драговића у ТВ-емисији Први глас Србије изазвало је изненађујуће позитивне реакције широке публике која је показала да овај запостављени музички правац има потенцијала да поново буде популаран на овим просторима као што је био крајем 80-тих и почетком 90-тих. Јединствени наступи уживо ове rockabilly четворке и атмосфера коју ови момци праве једноставно треба доживети.

……са концерта………

foto-Nick-Drag

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани