“КАЛ” НА СЦЕНИ ДОМА КУЛТУРЕ

Kal1У склопу редовних програмских активности на сцени Дома културе у уторак 30. новембра од 20 сати наступиће група “Кал”. Улазнице ће се продавати на билетарници Дома културе по цени од 300 динара, а за организоване посете 200 динара.

Кал  је урбани ромски бенд из предграђа Београда. Музички стил који је овај бенд креирао  западни критичари су назвали ROCK’N”ROMA и то свакако најбоље одсликава њихову музику. Од 2006-те године када су отпочели своју каријеру до сада су у земљи и иностранству одсвирали преко 400 концерата. Наступали су на најзначајнијим домаћим, европским и светским фестивалима и постигли завидну европску каријеру. Довољно је рећи да су свирали на фестивалима попут Roskildea у Данској, Fuzion фестивала у Берлину, Pepsi Sziget фестивала у Будимпешти па до домаћег EXIT Фестивала.

kal-xНа домаћој сцени сарађивали су са Рамбом Амадеусом у нумерама “Dikh  Tu Kava” и “Комедија” за које су 2007-ме год. добили награду за најбољи видео спот на простору екс – Југославије  “Даворин Поповић” а на последњем албуму сарађивали су са репером Марчелом у песми “Краснокалипса”.

Њихови спотови су врло препознатљиви по посебној естетици и данас се врте на свим домаћим  телевизијама од којих свакако морамо издвојити МТВ – Адриа као репрезент врхунског квалитета у домену музичких телевизија.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани