НЕГОТИНЦИ УЖИВАЛИ У ПРЕДСТАВИ „ХИПНОЗА ЈЕДНЕ ЉУБАВИ“

DSC07987С пажњом, уз повремени смех и громогласни аплауз,неготинска публика испратила је узбудљиву сценску причу Звездара театра, „Хипноза једне љубави“ , према тексту и у режији Душана Ковачевића. Сјајна глумачка екипа: Аница Добра, Слободан Бода Нинковић, Драган Петровић Пеле,Нина Софтић, Урош Јаковљевић и Јован Јовановић маестрално је изнела бајковиту причу о две породице на врху планине чија су деца у иностранству (или намеравају да оду) и љубави између девојке из нашег прелепог али пустог крајолика и момка из свемира у чијој држави “сијају два сунца”, уз помоћ одређеног механизма “заустављају старење”….

Кроз бајковитост, зачине фантастике и надреалног, карактеристичне за Ковачевићеву драматургију, непретенциозно, а врло убојито и снажно проткани су наши горући проблеми данашњице; од поражавајуће демографске чињенице до потпуног безнађа које обележава живот и рад данас и овде. Упркос свој горчини коју носи, очаравајућа духовитост и посебан Ковачевићев дух и лакрдијски, гротескни елементи, буквално су понели неготинску публику.

Представа Звездара театра, „Хипноза једне љубави“ изведена на сцени неготинског Дома културе 101. пут, оправдала је очекивања бројне публике. Поред сјајне глумачке екипе, посебан утисак оставила је изузетна сценографија, визуелни и аудио ефекти, који су кулминирали звоном звезданог неба.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани