„СОНГ“ почиње 20. априла

song_zrebanje_1“СОНГ” – Сусрети омладине Неготина, почеће у уторак 20. априла на Малој сцени Дома културе у згради Биоскопа, сусретом ОШ “Бранко Радичевић” и Пољопривредне школе, одлучено је жребањем 23. марта 2010. године. У преостала три квалификациона сусрета састаће се 22. априла Неготинска гимназија и ОШ “Вера Радосављевић”, 27. априла ОШ“Вук Караџић” и Техничка школа и 29. априла Музичка школа.
Полуфинални сусрети најављују се за 11. и 13. мај у сали Дома културе “Стеван Мокрањац”. Право учешћа у полуфиналу, стичу четири екипе са највећим бројем поена из квалификационих сусрета. 27. мај 2010. године, резервисан је као термин за финале „СОНГ“-а.
song_zrebanje_2Трајање програма је до 40 минута по екипи. Ове године, поред сценарија и комплетне режије програма, жири ће посебно бодовати: сценографију и костим. Још једна новина је да су све заинтересоване екипе дужне да до понедељка 19. априла 2010. године, доставе организатору, неготинском Дому културе, комплетан сценарио програма за квалификационе сусрете, јер само на овај начин испуњавају услов за учешће на „СОНГ“-у. Такође, за разлику од прошлог пута, када је горња граница за године старости учесника износила 26, овога пута је прихваћен предлог заинтересованих екипа, да то буде 20 година, а учесници могу наступати само за једну екипу у току сезоне.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани