ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СЛИКА „ЕХО-МУЗИКЕ“

3862_1 [800x600]У галерији Дома културе у оквиру 47. Мокрањчевих дана отворена је изложба под називом “Ехо музике”. Реч о делима насталим насталим на ликовној колонији која такоже носи назив као и сама изложба. Ликовна колонија Ехо музике одржана је ове године од 28. јула до 5. августа у Рогљеву.
У раду колоније су учествовали сликари – Душанка Ботуњац, Перица Донков, Пабло Муњос, Милица Лазаревић, Мирјана Живковић, Модраг Петровић – и вајари – Миле Симић, Вера Станарчевић и Исидора Живковић. У оквиру колоније је организована и музиколошка радионица Музика и визуелне уметности у различитим историјским епохама.Предавач је била мр Јелена Арнаутовић, музиколог.

3862_3 [800x600]Након уводних речи директора фестивала Мокрањчеви дани и Дома културе мр Милана Радосављевића, изложбу је отворила Душанка Ботуњац, уредник ликовног програма Дома културе, а говорили су и присутни уметници учесници колоније.
Фестивал Мокрањчеви дани последњих година илуструје успешност оваквих настојања, а овогодишња ликовна колонија “Ехо музике” показала је да је сарадња између визуелних уметника и музиколога продуктиван начин за разумевање кључних проблема уметности. Као лајтмотив диксусија у оквиру музиколошке радионице провлачио се став да је у средишту уметничког рада стално истраживање и промена те да су у будућности потребна интензивнија повезивања и заједнички пројекти визуелних, музичких и драмских уметника и теоретичара….

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани