НАСТАВЉЕНИ 46. „СУСРЕТИ СЕЛА“

У недељу, 21. априла, у наставку овогодишње традиционалне манифестације изворног народног стваралаштва „Сусрети села“ општине Неготин у Кобишници су своје програме приказали гостујући КУД  „Врело“ из Шаркамена и домаћини, чланови Културно-уметничког друштва „Воја Чурић“.

КУД “Врело” из Шаркамена је и у другом кругу ове манифестације на сцени приказао програм “Дан поред Иванове чесме”, којим је публици пренет део веровања и предања, сачуваних у селима неготинске општине.

Домаћини, КУД “ Воја Чурић” из Кобишнице, су извели програм “Свадба у понедељак у Кобишници -трећи дан”. „Сусрети села“ улазе у своју завршницу а вечерас ће се, на крају другог круга, у Штубику, у игри, песми и музици, надметати културно-уметничка друштва “Флоричика“ из Јабуковца и “Прераст” из села домаћина.

Тиме се завршава такмичарски део овогодишње, 46. по реду смотре “Сусрети села” у којој је  ове сезоне учествовало седам културно-уметничких друштава.

„Сусрете села“ организује Дом културе “Стеван Мокрањац” у сарадњи са месним заједницама и културно-уметничким друштвима, а покровитељ је Општина Неготин.

О победнику ће коначну реч, након свођења резултата свих приказаних и вреднованих делова програма, дати жири који је све време пратио манифестацију. Име победника биће саопштено на великом финалу „Сусрета села“, 10. маја на Градском тргу у Неготину, у оквиру „Мајских свечаности“ поводом Дана Општине.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани