ГОСТОВАЊЕ ГРУПЕ „КАЛЕМ“ У ДОМУ КУЛТУРЕ

1KalemУ сусрет Крајинским обичајима, традиционалној манифестацији изворног народног стваралашта, која ове године обележава пола века свог опстајања на културној мапи источне Србије, Дом културе „Стеван Мокрањац“ најављује богат програм у Неготину и Штубику. Сходно јубилеју који желимо да обележимо са публиком и учесницима од којих нам многи традиционално пружају подршку својим учешћем свих ових година, на великој сцени Дома културе „Стеван Мокрањац“ у недељу, 18. јуна од 20 часова, приређујемо концерт традиционалне музике групе КАЛЕМ коју чине професионални, академски музичари Стефан Илић (вокал/виолина) и Душан Поповић Липовац (гитара).

Овај музички двојац изводи традиционалну музику Балкана, одевену у ново рухо које носи. Њена лепота је у једноставности и идеји да приближи савременог човека културном наслеђу које поднебље Балкана чува.

Последњи албум групе Калем под називом „Трагом снова и предања“ садржи једанаест нумера међу којима и две инструменталне, затим обраде традиционалних песама, као и ауторску музику. Калем  негује природан и аутентичан приступ музици интимног звука, а то је потврђено и последњим албумом доступним слушалачкој публици у који ће моћи да се увере и њихови поштоваоци у Неготину, у недељу, 18. јуна од 20 сати.

Очекујемо Вас на концерту! Улаз је слободан!

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани