Архиве: Музика

УСПЕШНО „НАШЕ ВЕЧЕ“ ИВАНА БОСИЉЧИЋА У НЕГОТИНУ

web1

Иван Босиљчић, један од најангажованијих српских глумаца, уз насловну улогу у актуелном филмском остварењу „Јорговани“ Синише Цветића, ових дана широм земље доноси и музичко-поетско „Наше вече“ које је у сусрет Дану жена 4. марта извео и на сцени Дома културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину.

 „Драги Неготинци, много ми је драго да сам овде вечерас са вама, прво што смо у храму културе који носи име композитора који је највећи од свих нас икада, а друго што сам често био на тему музике у вашем граду и што овај град значи музика. Зато ми вечерас имамо један важан задатак да без обзира какво је време напољу, какве су вести и какве информације, ми смо дужни да се сетимо да лепоте још увек има и да доброте још увек има, јер велики Достојевски је рекао: Лепота ће спасити свет! Живели!“

„НАШЕ ВЕЧЕ“ – ИВАН БОСИЉЧИЋ

web_plakat

Иван Босиљчић дуже од деценије, поред богате телевизијске, филмске и позоришне каријере, са великим успехом представља своје ауторске пројекте љубитељима поезије и музике. Ове уметничке вечери доносе узбуђење драмске представе и врхунски музички догађај.
Публика је бурним емотивним реакцијама дочекивала наступе како у великим концертним дворанама, тако и на театарским сценама Београда, Новог Сада, Скопља, Подгорице, као и у безмало свим градовима Србије и региона. Музичке вечери поздрављала је и публика на турнејама у Аустрији, Швајцарској, Норвешкој, Шведској, Канади и на Исланду.
На сцени Дома културе „Стеван Мокрањац“ Иван Босиљчић са пратећим бендом наступа у понедељак 4. марта од 20 сати.
Уз музичке хитове који чине окосницу програма слушаћемо и одабране стихове Сергеја Јесењина, Константина Симонова, Булата Окуџаве, Шарла Бодлера, Милана Ракића и Арсена Дедића.
Улазнице по цени од 800 динара продају се на билетарници Дома културе од понедељка 26. фебруара у времену од 9-13 и 17-19 сати.

НЕГОТИН ОБЕЛЕЖИО СВЕТСКИ ДАН ХОРСКОГ ПЕВАЊА

web4Под слоганом „Певајмо заједно, певајмо заувек, певајмо за мир“ у неготинском Дому културе организован је концерт поводом Светског дана хорског певања који се, сваке друге недеље у децембру или око ње, у свету обележава од 1990. године. Придружујући се хиљадама хорских ансамбала и милионима певача, величајући вредности солидарности, мира и разумевања, Дом културе „Стеван Мокрањац“ у овом дешавању учествује од 2014. године.

Обележавајући 170 година од оснивања Позоришне (певачке) групе и почетка хорског извођаштва у Неготину, Дом културе „Стеван Мокрањац“ окупио је на великој сцени близу стотину певача из три хора, два локална: „Wallachia“ и Неготинско певачко друштво и гостујућег из Зајечара – Камерног хора „Лавиринт“.

КОНЦЕРТ ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА СВЕТСКОГ ДАНА ХОРСКОГ ПЕВАЊА

web_Dan-horskog-pevanja

Поводом обележавања Светског дана хорског певања, у неготинском Дому културе, 14. децембра /четвртак/ са почетком у 20 сати, биће одржан концерт хорова

Учествују:
- ХОР WALLACHIA Неготин,
диригент Драгана Мариновић Симоновић
- КАМЕРНИ ХОР ЛАВИРИНТ Зајечар,
диригент Жељка Пауновић
- НЕГОТИНСКО ПЕВАЧКО ДРУШТВО,
диригент Данило Перковић

УЛАЗ ЈЕ СЛОБОДАН
ДОБРО ДОШЛИ!

ВЕЧЕ НЕЗАБОРАВНИХ ХИТОВА КОРНЕЛИЈА БАТЕ КОВАЧА

web_OdjekУ петак, 1. децембра 2023. године у Дому културе у Неготину од 20 сати биће приређен целовечерњи концерт „Једно прошло доба“ камерног хора „Одјек“ и пријатеља – вече посвећено музици Корнелија Бате Ковача.
Улазнице по цени од 500 динара у продаји су од понедељка 27. новембра. Билетарница ради од 9-13 и од 17-19 сати. Телефон за информације и резервације: 0648399358

У НАЈАВИ ВЕЧЕРИ ЕВЕРГРИНА И ФИЛМСКЕ И КЛАСИЧНЕ МУЗИКЕ

web2
web1
Уз припреме за 57. Мокрањчеве дане Дом културе „Стеван Мокрањац“ до краја манифестације „Неготинско лето“ реализоваће, у сарадњи са Уметничком школом „Стеван Мокрањац“, још два музичка програма.
Први, најављен за 24. август донеће евергрин мелодије, док ће програм 29. августа бити у знаку филмске и класичне музике.
Оба програма биће приређена у Музичком павиљону у парку.

ПОЛАЗНИЦИ „АЕРОФОНИЈЕ“ ОДУШЕВИЛИ НЕГОТИНЦЕ

web_Aerofonija1Као финале четвородневног мастер класа, односно радионице за лимене дувачке инструменте „Аерофонија“ одржане у Уметничкој школи „Стеван Мокрањац“, полазници, њих осморо, са поносом су, неготинској публици,  приказали своје новостечено умеће на завршном концерту у фоајеу Дома културе.  Одабраним репертоаром за трубу, али и својом техником,  лакоћом извођења и личним печатом, под будним оком ментора Младена Ђорђевића, професора  ФМУ у Београду,  али и младих неготинских афирмисаних инструменталиста на труби, Ане Марије Даниловић и Давида Сурдановића, уз клавирску сарадњу Миље Виденовић, одушевили су присутне љубитеље трубе.

ЗАВРШНИ КОНЦЕРТ ПОЛАЗНИКА „АЕРОФОНИЈЕ“

web1У организацији Дома културе „Стеван Мокрањац“ и Удружења „Трубачи Србије“ у четвртак 6. јула, са почетком у 20 сати на платоу Дома културе биће приређен завршни концерт полазника Радионице за дувачке инструменте „Аерофонија“. Полазници Радионице наступиће уз клавирску сарадњу професорке Миље Виденовић.
Добро нам дошли!

УСПЕШАН КОНЦЕРТ СОЛФЕЂИСТА У ДОМУ КУЛТУРЕ

web2У фоајеу Дома културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину, одржан је традиционални „Концерт солфеђиста“ Уметничке школе „Стеван Мокрањац“, који већ осам година заредом окупља ученике свих разреда основне и средње музичке школе. Ученици су овом приликом извели одабране дечје, популарне, народне и забавне песме, а публика их је наградила великим аплаузом.  Програм су припремили наставници теоретског одсека: Данило Перковић, Бобан Милосављевић, Кристина Ђукић, Весна Митровић, Марко Миљковић и Теодора Балановић, док је за вођење програма била задужена Сања Илић, наставница српског језика и књижевности. Дом културе „Стеван Мокрањац“ је својим сарадницима из Уметничке школе, деци и њиховим наставницима и за ову прилику обезбедио простор, техничку али и медијску сарадњу свакодневном и сталном објавом садржаја везаних за концерт на сајту и друштвеним мрежама.

КОНЦЕРТ „ЦРВЕНЕ ЈАБУКЕ“ ЗА ПОНОС И ПАМЋЕЊЕ

CRVENA-JABUKA-KONCERT-NEGOTIN-(177)У стилу врхунских музичара, што уосталом и јесу, чланови легендарне „Црвене јабуке“ предвођени Драженом Жерићем Жером, од првог акорда, па пуна два сата, испунили су, иначе, препуну салу Дома културе „Стеван Мокрањац“, сјајном енергијом, јаким емоцијама и еуфоријом публике које се ретко достиже.

Да су хитови „Јабуке“ ванвременски и никог не остављају равнодушним показују и три генерације њихових фанова, од деце, преко младих до оних средовечних чија младост памти времена првих хитова, који су заједно у хору, здушно, певали комплетан репертоар. У свом препознатљивом  маниру, несебично дајући себе публици, чланови бенда одсвирали су све до једног познате хитове, међу којима су „Граде мој“ „Туго несрећо“, „Има нешто од срца до срца“, „Туга ти и ја“,  „Бјежи кишо с прозора“, „Дирлија“, али и новијег, попут „Љубав“, из опуса богатог са  преко 200 песама, уз које су одрастале многе генерације.

СМЕХ И ДОБРА МУЗИКА

Plakat-Soka
Plakat1

Дом културе “Стеван Мокрањац” Неготин ће, крајем фебруара и почетком марта, угостити глумачку и екипу познатих музичара, које предводе позната имена наше позоришне и музичке сцене. Обавештавамо Вас како бисте, уколико можете и желите, на време обезбедили улазнице које ће, за оба програма, у продају бити пуштене у понедељак, 20. фебруара.

„ЦРВЕНА ЈАБУКА“ 6. МАРТА У ДОМУ КУЛТУРЕ

Plakat1„Црвена јабука“, легендарни југословенски поп-рок бенд  наступиће пред неготинском публиком у упонедељак 6. марта у 20 сати на сцени Дома културе „Стеван Мокрањац“. Велики концерт под слоганом „Тамо где љубав почиње“, у сусрет Дану жена, неготинска публика имаће прилику да чује пре београдске.

Један од најпознатијих бендова са ових простора предвођен Драженом Жерићем – Жером – свим генерацијама препознатљивим вокалом поп-рок сцене, публици ће, како најављује, у електрик рокенрол маниру одсвирати све до једног познате хитове, међу којима су „Туго несрећо“, „Има нешто од срца до срца“, „Туга ти и ја“,  „Бјежи кишо с прозора“, „Дирлија“ и много других хитова, из опуса богатог са  преко 200 песама, уз које су одрастале многе генерације.

„MERRY GOSPEL CHOIR” У СУБОТУ 17. ДЕЦЕМБРА ОД 20 САТИ У ДОМУ КУЛТУРЕ У НЕГОТИНУ

MerryGospelChoir“Merry Gospel Choir” је први српски госпел хор основан 2001. године под управом диригента Марије Kубурић Боровић. Чини га око шездесет активних чланова, а оригинална поставка била је интернационална уз учешће певача и љубитеља госпела из свих делова света – од Енглеске, Америке, Аустралије, Немачке, Аустрије, Словеније и Португала, као и Македоније, Хрватске и различитих подручја Србије.

Репертоар који хор изводи заснован је на делима црначке духовне и госпел музике као и ауторским песмама истог жанра младих композитора и певача.

КЛАВИРСКИ КОНЦЕРТ НАТАШЕ МИТРОВИЋ, ПИЈАНИСТКИЊЕ ИЗ БЕОГРАДА

web3Др ум. Наташа Митровић, једна од најистакнутијих пијанисткиња Републике Србије и редовни професор на Катедри за клавир Факултета Музичке Уметности Универзитета у Београду приредила је у Дому културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину концерт “ПРЕМИЈЕРЕ”.

КЛАВИРСКИ КОНЦЕРТ „ПРЕМИЈЕРЕ“, НАТАШЕ МИТРОВИЋ, ПИЈАНИСТКИЊЕ ИЗ БЕОГРАДА.

PlakatДр ум. Наташа Митровић, једна од најистакнутијих пијанисткиња Републике Србије и редовни професор на Катедри за клавир Факултета Музичке Уметности Универзитета у Београду приредиће, 6. децембра са почетком у 20 сати, у Дому културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину концерт “ПРЕМИЈЕРЕ”. Реч је о ексклузивном и оригиналном пројекту у коме ће се по први пут чути тек компонована дела седам српских композитора.

Пројекат је конципиран је као концертна турнеја целовечерњег програма кроз седам композиција савремених српских аутора: Вере Миланковић (Kласичне варијације),  Драгане Јовановић (Соколица), Милане Стојадиновић – Милић (Сонатица ин Н),  Огњена Поповића (Ноктурно),  Ивана Бркљачића (Тринаест Београдских хуморески), Игора Главашића (Анданте) и Мирослава Поповића (Варијације-слике).

А КАПЕЛА ГРУПА „ФАМОС“ ГОСТУЈЕ У НЕГОТИНУ

web_FamosУ организацији Дома културе “Стеван Мокрањац”, у четвртак, 17. новембра, на извођачкој сцени, наступиће Вокална а капела група „Фамос“, коју су основали млади музички ентузијасти, са идејом да музичке жанрове тумаче на нов и другачији начин и тако их приближе публици различитих узраста и различитих интересовања.

Репертоар Групе је разнолик и обухвата дела страних и домаћих аутора, поп, рок, филмску и духовну музику. Циљ групе је, пре свега, стварање нових генерација љубитеља музике, без предрасуда о жанровима, затим промоција и афирмација младих ентузијастичних уметника као и очување вокалног а капела жанра. „Фамос“ интерпретира музику из различитих периода у посебно написаним аранжманима.

ВЕЧЕ ФИЛМСКЕ МУЗИКЕ У НЕГОТИНУ

web_profesori1Две даме, гласом Владица Перковић и виолончелом Весна Гарабантин, њихови проверени сарадници и подршка, Данило Перковић на клавиру и Стефан Николић, препознатљив вокал и клавијатуриста, учинили су да пробрана публика, у центру Неготина, у четвртак увече, бар накратко заборави врелину јулских врућина. Спас су јој донели музички хитови који су суверено обележили многа остварења домаће и светске седме уметности. Захваљујући изузетним музичким интерпретаторима, које повезује и сарадња педагошког рада са ученицима неготинске Уметничке школе „Стеван Мокрањац“, публика је уживала у хитовима из филмова Титаник и Бриљантин, већ прослављеним: Shallow, Feel, Beautiful Maria, Besame mucho, Dirty dancing (I have time of my life), касније из ере легендарног твиста: Lets twist again, Керол, до музичких икона домаћих остварења: „Како се праве бебе“, „Девојко мала“ или „Флојд“, до оних мало другачијег звука којима се на свим слављима и дружењима даје посебан печат, као што су „Пукни зоро“ из култног Монтевидеа, „Ноћас ми срце пати“ и, у последње време, „Ја немам разлога да живим.“

КЛАСИКА ЗА СВЕ У ПОНЕДЕЉАК

web_Negotinsko-Leto_ArtIst_1У понедељак 25. јула од 21 сат, на свом платоу, Дом културе „Стеван Мокрањац“, у сарадњи са Удружењем АртИст,  приредиће концерт одабране класичне музике под називом „Класика за све“.

Удружење АртИст чине музички уметници који су своју професионалну каријеру отпочели педагошким радом у Уметничкој школи „Стеван Мокрањац“ у Неготину, уводећи децу и омладину у чаробни свет музике. Кроз рад Удружења, ови музички педагози настоје да класичну музику приближе широј публици. На то их, кажу, обавезује и спознаја да живе и раде у родном граду најславнијег српског композитора, Стевана Мокрањца, уједно и оснивача прве музичке школе у Србији (1899), уз пијанисту Цветка Манојловића и композитора Станислава Биничког.

КОНЦЕРТ ФИЛМСКЕ МУЗИКЕ

web_film_muzikaУ четвртак 21. јула од 21 сат у павиљону у градском парку на концерту филмске музике наступиће професори Уметничке школе „Стеван Мокрањац“ из Неготина. Незаборавне филмске композиције, као  посебан музички печат  домаћих и иностраних остварења седме уметности извешће  Стефан Николић (клавијатуре и вокал), Владица Перковић (вокал), Данило Перковић (клавир) и Весна Гарабантин (виолончело).

Концерт филмске музике,  Дом културе “Стеван Мокрањац“ организује у оквиру манифестације „Неготинско лето 2022“, под покровитељством општине Неготин.

ЛЕ БОНЕНС НАСТУПИО НА НЕГОТИНСКОМ ЛЕТУ

web1Дом културе „Стеван Мокрањац“ потписао је организацију још једног концерта у оквиру манифестације Неготинско лето 2022. Са провереним сарадницима и пријатељима, у петак 15. јула, у центру града, приређено је музичко вече групе Ле Боненс, које је бројна публика одлично прихватила и тако била велика подршка седмочланом неготинском бенду. Жанровски обојено вече приредили су: Стефан Николић, клавијатуре, хармоника, вокал; Весна Гарабантин, виолончело; Татјана Жикић, вокал; Саша Јовановић, гитара, вокал; Марко Митровић, клавијатуре; Милош Милојевић, бас гитара и Марко Петровић, бубњеви.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани