КОНЦЕРТ ХОРА VIVA VOX НА 50. „МОКРАЊЧЕВИМ ДАНИМА“

50.M.dani-Viva-Vox-1Неготинци су са великим интересовањем и нестрпљењем чекали наступ хора Viva Vox у свом граду и сви они који су успели да купе карте и буду синоћ у Дома културе са одушевљењем су напустили салу.

Један од тренутно најпознатијих српских хорова и једини музички састава из Србије који је икада наступио у здању Генералне скупштине Уједињених Нација, са диригентом Јасмином Лорин, био је одлична најава јубиларних 50. “Мокрањчевих дана”.

Хор Viva Vox из Београда постоји од 9. маја 2005. године. Убрзо у своје наступе уводи ритмичку подршку битбокса, вокалне технике којом се имитирају звуци бубњева и перкусија, и окреће се извођењу популарне музике искључиво гласовима, без инструменталне пратње (a cappella). Ова комбинација чини их јединственим у нашој земљи.

Врхунац њихове досадашње каријере представља концерт у сали Генералне скупштине Уједињених Нација поводом прославе Српске нове године 14. јануара 2013. године, којим су преузели одговорну улогу културних амбасадора наше земље пред целим светом. Као једини музички састав из Србије који је икада наступио у овој дворани, Viva Vox се придружио листи пробраних светских музичара којима је припала та велика част.

Многобројни овогодишњи наступи део су турнеје којом Хор Вива Воx обележава 10 година постојања и промовише свој први албум који је објављен почетком маја.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани