ОДУШЕВИЛЕ “МАЛЕ ТАЈНЕ“

Male-tajne-(4)Да публика воли комаде са певањем, глумом и плесом, како је своје „Мале тајне“ назвао редитељ Горан Марковић, показала је и публика 51. „Мокрањчевих дана“, претпоследње фестивалске вечери. У препуној сали дома културе „Стеван Мокрањац“ глумачка екипа: Предраг Ејдус, Војин Ћетковић, Тихомир Станић, Срђан Тимаров, Петар Бенчина, Андријана Оливерић, Бранислава Подрумац, Миодраг Радоњић, Милош Анђелковић, Раде Ћосић и Андрија Кузмановић, уз помоћ плесног ансамбла кога су чиниле Хелена Петровић, Јелена Боровић и Ирена Максимовић и бенда Hot Club Belgrade испричали су причу о Анкици и Душану, заправо Оливери и Радету Марковићу и оснивању Академског позоришта, односно Атељеа 212. Фактографски подаци су помешани са фикцијом, али успешно инкорпорирани у причу која прати дешавања од 1939, када прича почиње, за време рата и немачке окупације, па све до 1958, када се серија завршава.

-Дивна је ова публика, од првог момента је почела да реагује на прави начин, још од почетне сцене аудиције и током целе представе је реаговала емотивно, испративши целу причу баш онако како је и требало – прве су импресије глумице Андријане Оливерић.
Представу осим Горана Марковића, који је за њу написао текст и режирао је потписује и музиком Зоран Симјановић, сценограф је Небојша Брадић, а костимограф Драгана Огњеновић.
-Од самог почетка смо се договорили да то буду оригиналне композиције које ће личити на оне на музику тог времена, да музичке тачке буду инкорпориране у причу али да истовремено буду и нумере за себе. Трудио сам се да музика буде шлагерска, а да истовремено има и везе са радњом комада. Колико сам у томе успео, нек процени публика. Могу да вам кажем да интересовање за овај комад не престаје од премијере и да је сала увек пуна – истиче Зоран Симјановић коме је селекторка др Соња Маринковић уручила Почасницу 51.фестивала “Мокрањчеви дани”.

Почасницу је заслужено понела и Опера и театар “Мадленианум”, драг гост и сарадник неготинског фестивала.

Прес центар “Мокрањчевих дана”

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани