Архиве: Позориште

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „САН О МИЛЕНИ“

web_san-o-MileniПредстава „Сан о Милени“
Уторак 15. новембар у 20 сати
Улазница: 400 динара
.
.
Милена Павловић Барили (1909-1945) сликарка, поетеса, сценографкиња, илустраторка, централна је тема представе.
Представа дефинише најважније животне догађаје Милене Павловић Барили преламајући је кроз призму њених ремек дела.
Животни, емотивно рационални и каријерни успони и падови славне уметнице покрећу вечите теме пута у уметности – трагање, остварење, трагика историјских околности…
Представа је поетизовани запис о животу и делу једне од најзанимљивијих домаћих уметница, која је стекла светску славу.

ПРЕДСТАВА „ЧОРБА ОД КАНАРИНЦА“ ОДУШЕВИЛА НЕГОТИНЦЕ

web_4Неготинска публика је громогласним аплаузом наградила бравурозан наступ Мине Лазаревић и Љубомира Бандовића у представи Чорба од канаринца. На први поглед, симпатична и духовита прича двоје младих уочи венчања, маестралним пером Милоша Радовића води нас у дубоко сагледавање проблема и свакодневице једне породице. Духовити, а бритки дијалози који су нас до суза насмејали, али и растужили, држали су пажњу пуна два сата. Представа се гледала без даха, а публика је до последњег места испунила салу Дома културе „Стеван Мокрањац“.

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА: ЧОРБА ОД КАНАРИНЦА

web_corba-od-kanarinca

Представа „Чорба од канаринца“ по тексту Милоша Радовића, у режији Сташе Копривице је прича о љубави.

„НАРОДНИ ПОСЛАНИК“ НА СЦЕНИ ДОМА КУЛТУРЕ У НЕГОТИНУ

web_1На сцени Дома културе „Стеван Мокрањац“, у оквиру Мајских свечаности,  играна је прва и најпознатија комедија писца Бранислава Нушића, „Народни посланик“  у извођењу Народног позоришта „Зоран Радмиловић“  из Зајечара

Било је то једно ново читање Нушића смештено у садашње време које је неготинска публика  испратила са интересовањем.

ЗАЈЕЧАРСКО ПОЗОРИШТЕ ПОНОВО У НЕГОТИНУ

web_NPoslanik1На сцени Дома културе „Стеван Мокрањац“, у оквиру Мајских свечаности, у среду 18. маја од 20 сати, биће играна прва и најпознатија комедија писца Бранислава Нушића, „Народни посланик“  у извођењу Народног позоришта „Зоран Радмиловић“  из Зајечара.

Нушићево позоришно дело „Народни посланик“ говори о политичким приликама  у Србији у време владавине Обреновића. Бави се питањима освајања власти и паланачким парламентаризмом, што га чини актуелним и 100 година након првог извођења.

ВЕЧЕ ПОСВЕЋЕНО ЗОРАНУ РАДМИЛОВИЋУ

web1_Promocija_NegotinДокументарни филм „Глумчина“ о Зорану Радмиловићу приказан је у Неготину, у организацији Дома културе „Стеван Мокрањац“, захваљујући сарадњи са Позориштем из Зајечара. Вече сећања на Зорана, заокружено је промоцијом књиге „Успоменар 4 – Чаробњак Радмиловић“, глумца Милана Цација Михаиловића.                                 

Глумац Зоран Радмиловић, обележио је, својим присуством и улогама, другу половину 20. века и с разлогом се каже да је био један од најомиљенијих међу великанима српског глумишта бивше Југославије. У нешто више од 60 минута документарног филма забележена су емотивна, лепа и носталгична сећања познатих глумаца, редитеља, пријатеља и сарадника Зорана Радмиловића на време које су поделили са њим.  

ПРЕДСТАВЉАЊЕ ФИЛМА И КЊИГЕ О ЗОРАНУ РАДМИЛОВИЋУ

web13aУ сали Дома културе „Стеван Мокрањац“ у среду 4. маја, од 19 сати, биће приређена пројекција документарног филма „Глумчина“, посвећеног гумачкој легенди  Зорану Радмиловићу. У филму „Глумчина“, у режији Владимира Ристића, о великом глумцу говоре: Милан Цаци Михаиловић, Селена Вицковић, Душан Kовачевић, Мира Бањац, Владимир Ђуричић, Братислав Ђорђевић, Сека Саблић, Милош Вешовић, Здравко Шотра, Горан Марковић, Светлана Бојковић, Аљоша Вучковић, Горан Султановић, Новица Никић, Милица Kраљ и Љуба Милуновић.

Филм је рађен у продукцији „Siti grupe“ из Ниша. Копродуцент je  Народно позоришта Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић“.

НЕГОТИНСКА ПУБЛИКА УЖИВАЛА У „КОМЕДИЈИ ЗАБУНЕ“

web_3„Комедија забуне“ позоришта „Славија“ из Београда, играна на сцени Дома културе „Стеван Мокрањац“ забавила је и насмејала неготинску публику. Комичне сцене комедије из наслова ове позоришне представе, у извођењу сјајне глумачке екипе предвођене Јелицом Сретеновић  изазивале су салве смеха и очекивано донеле добро расположење присутним љубитељима позоришне уметности.

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА “КОМЕДИЈА ЗАБУНЕ”

комедија-забунеПозоришна представа КОМЕДИЈА ЗАБУНЕ позоришта „Славија“
Булеварска комедија које ће вас насмејати до суза!
Играју: Јелица Сретеновић, Наташа Аксентијевић, Милица Јанкетић, Kатарина Барјактаревић, Немања Јаничић, Пеђа Дамњановић, Саша Јоксимовић, Огњен Дрењанин

Среда 20. април од 20.00 сати
Продаја улазница на билетарници Дома културе радним данима од 09.00 до 13.00 и од 17.00 до 19.00 сати, суботом од 09.00 до 13.00 сати
Цена улазнице 400 динара

„БУБА У УХУ“ НАСМЕЈАЛА И НЕГОТИНЦЕ

web3Пуна сала Дома културе „Стеван Мокрањац“ и позитивна и необуздана енергија младе екипе глумаца најдуговечније српске представе, комедије забуне „Буба у уху“, по комаду Жоржа Фејдоа у режији Љубише Ристића, резултирали су громогласним аплаузом видно расположене и насмејане неготинске публике жељне правих културних доживљаја. Деведесет минута урнебесне комедије са бројном глумачком екипом, уз  неочекиване обрте, гегове и забуне на занимљивој сценографији, пролетело је у трену.

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „БУБА У УХУ”

web_plakat1Чувена „Буба у уху“, рађена по комаду Жоржа Фејдоа, стекла је статус култне, ушла је у анале, као легендарна, најизвођенија и најдуговечнија српска позоришна представа. Ова дипломска представа Љубише Ристића задржала се 44. године на репертоару Југословенског драмског позоришта, изведена је 1650 пута и видело је преко милион гледалаца. „Буба“ је увек и без изузетка била распродата.
Нова – стара „Буба“ је кенотаф, сећање и поштовање за све из прве поделе којих више нема: за Бојана Ступицу, Николу Симића, и остале. Са новом поставком глумаца почела је да се изводи 2015. године.
22.марта , у 2о сати, на сцени Дома културе, у режији Љубише Ристића, и београдског позоришта КПГТ, моћи ће да је виде у Неготину.

ПРЕДСТАВА “KО ЈЕ УБИО ЏЕНИС ЏОПЛИН?” ОДУШЕВИЛА НЕГОТИНЦЕ

web1Музиком, костимима, игром и сјајном  глумом, млада екипа представе „Kо је убио Џенис Џоплин?“ по тексту Тијане Грумић, у режији Соње Петровић  вратила је публику неготинског Дома културе “Стеван Мокрањац” у 1970. годину, у собу 105 холивудског хотела „Лендмарк“, где је са само 27 година умрла Џенис Џоплин

Питање: Kо је убио Џенис Џоплин?  било је у основи ове представе, али на један дубљи начин, јер ова представа говори о читавом склопу потенцијалних ситуација које су се низале једна за другом и довеле до трагичног исхода предозирања хероином и смрти певачице Џенис Џоплин.

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „КО ЈЕ УБИО ЏЕНИС ЏОПЛИН“

.
Сала Дома културе
петак, 24. децембар 2021. у 20.00 сати
Улазнице ће се продавати од уторка, 14. децембра на билетарници Дома културе
сваког радног дана од 09.00 до 13.00 сати и од 17.00 до 19.00 сати, а у суботу од 10.00 до 14.00 сати
.
Цена улазнице: 600 динара

web_PetrijinVenac

Из техничких разлога
отказује се представа „Петријин венац“,
монодрама Мирјане Карановић

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА “ПОКОНДИРЕНА ТИКВА”

Покондирена-тиква
Дом културе „Стеван Мокрањац“ Неготин
Петак 01.октобар, 20.00 сати
Позоришна представа
Народно позориште Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“

НЕГОТИНСКИ МАЛИШАНИ УЖИВАЛИ У МЈУЗИКЛУ „МУЗИЧКА ГЕОГРАФИЈА“

web3Дечији музичко поетски кабаре Алексиначког позоришта „Дука Јовановић“ под називом „Музичка географија“, у организацији Дома културе „Стеван Мокрањац“, окупио  је у суботу 24.јула, у павиљону неготинског градског парка, велики број малишана.

Са видним задовољством, дечији раздрагано они су се, песмом и игром, укључили у музички пут око света на који их је надахнуто водио глумац Милош Паовић у пратњи вокала Милоша Ранђеловића и професора Зорана Живадиновића на клавијатурама, уз текстове песама које је написао добитник Змајеве награде проф. др Милутин Ђуричковић.

У СУБОТУ 24.ЈУЛА ПОЕТСКИ МЈУЗИКЛ ЗА ДЕЦУ

web_1У павиљону неготинског градског парка, у суботу 24. јула од 19 сати, Дом културе „Стеван Мокрањац“ приређује дечији музичко поетски кабаре алексиначког позоришта „Дука Јовановић“ под називом „Музичка географија“.

Извођачи овог програма, кроз тематске песме везане за различите континенте и државе,  повешће децу на музички пут око света.

ДЕЧЈА ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА

web_cvrcakimravДЕЧЈА ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА
„ЦВРЧАК И МРАВ“

10. март /уторак/ у 12 сати
Дом културе Неготин

Улазница: 150,оо дин.
Улазнице се могу купити на билетарници
сат времена пре почетка представе

ДОБРО ДОШЛИ

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „УРНЕБЕСНА ТРАГЕДИЈА“

web_urnebesnatragedija

Позоришна представа
„УРНЕБЕСНА ТРАГЕДИЈА“

25. фебруар /уторак/ 20 сати
Сала Дома културе – Неготин
улаз 800 дин.

ДОБРО ДОШЛИ

ВEЧЕ СТЕНДАП КОМЕДИЈЕ СИНОЋ У ДОМУ КУЛТУРЕ

web_ZeneKojePricajuСтендап комедија, углавном извођена у комичарским клубовима синоћ је изведена експериментално и на позоришној сцени. Подршка публике која је од кључног значаја за комичарев наступ, није изостала. Прави аплауз и салве смеха погођени су у правом моменту и трајали су током читавог наступа у сали Дома културе у Неготину, испуњеној до последњег седишта.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани