Архиве: Позориште

НОВОГОДИШЊА ДАРИВАЊА

web4

У Дому културе „Стеван Мокрањац“, у сусрет новогодишњим празницима, компанија „Elixir“ организовала је традиционално за децу својих запослених позоришну представу, доделу пакетића и фотографисање са Деда Мразом.

„ЦИМЕТ И ВАНИЛА“ НАСМЕЈАЛИ НЕГОТИНСКУ ПУБЛИКУ

web1

Приче о љубави, страсти и чежњи из угла три жене, различитих животних прича и љубавних искустава адвокатице, медицинске сестре и стјуардесе чине кабаретску представу „Цимет и ванила“ којом је неготински Дом културе заокружио овогодишњу позоришну сезону.

Готово два сата публика је дисала заједно са екипом коју је предводила Весна Станковић, помно пратећи сва дешавања на сцени и реагујући тачно онако како су то актери ове смешне приче о мушко-женским односима и очекивали.

„НОВОГОДИШЊА БАЈКА“ ПОКЛОН МАРКЕТА „АЛЕКСАНДРОВИЋ“

web1

У сусрет новогодишњим празницима маркети „Александровић“ 22. децембра обрадовали су најмлађе представом „Новогодишња бајка“ београдског Театра „Талија“.

Предивну новогодишњу и изузетно духовиту причу Љиљане Стојановић о принцези која није хтела да заспи док не дође Деда Мраз, режирао је Никола Марковић а на сцену Дома културе „Стеван Мокрањац“ донели су је глумци: Катарина Живковић, Александра Рукавина, Никола Марковић и Алекса Раичевић.

КАБАРЕ „ЦИМЕТ И ВАНИЛА“ НА СЦЕНИ ДОМА КУЛТУРЕ У НЕГОТИНУ У СУБОТУ 23. ДЕЦЕМБРА ОД 20 САТИ

web_plakat-Cimet

„Цимет и ванила“ је веома атрактивна и интригантна савремена „музичка“ комедија о „сусрету“, три жене и три погледа на свет.

Вечита тема која њих спаја су мушкарци, мушко- женски свет и у овом контексту популарне песме 60, 70, 80 – тих еx-YU година.

Kроз призму музике и песама тог романтичарског доба њих три, свака из свог угла, причају о својим искуствима и себи.

Три у потпуности различите жене спаја једно кабаретско вече у којем „спонтано“, уз клавирску пратњу, својим догодовштинама изазивају салве смеха.

Играју: Весна Станковић, Снежана Јеремић-Нешковић и Милица Јанкетић
Пијаниста: Јован Стаматовић Kарић
Кореограф: Небојша Громилић
Текст и режија: Весна Станковић

Улазнице по цени од 400 динара продају се на билетарници Дома културе од понедељка 18. децембра  у времену од 9-13 и од 17-19 сати.
Телефон за информације и резервације: 0648399358

„НОВОГОДИШЊА БАЈКА“ – ПОКЛОН ПРЕДСТАВА У ДОМУ КУЛТУРЕ ЗА НАЈМЛАЂЕ

web_Novogodisnja-bajkaМаркети „Александровић“ у сусрет новогодишњим празницима обрадоваће најмлађе представом „Новогодишња бајка“.
По тексту Љиљане Стојановић, представу је режирао Никола Марковић и на сцену је доносе глумци Катарина Живковић, Александра Рукавина, Никола Марковић и Алекса Раичевић.
„Новогодишња бајка“ биће играна у Дому културе „Стеван Мокрањац“ у петак 22. децембра 2023. године од 18 сати.
.
Улаз је слободан.

НЕГОТИНСКИ ДОМ КУЛТУРЕ ДАРУЈЕ НАЈМЛАЂУ ПУБЛИКУ У СУСРЕТ НОВОГОДИШЊИМ ПРАЗНИЦИМА

web-dve_novog_jelkeДецембар је месец даривања, а у сусрет новогодишњим празницима поклонима се највише радују деца.
Дом културе „Стеван Мокрањац“ највернијој и најмлађој публици поклања представу за децу, детињасте и неодрасле „Две новогодишње јелке“ у уторак 26. децембра 2023. године од 18 сати.
Oбавештавамо вас да на билетарници Дома културе „Стеван Мокрањац“ у времену од 9-13 и 17-19 сати можете преузети поклон улазницу за новогодишњу представу коју на сцену доносе Моника Ромић, Игор Лазић Niggor и Снежана Ивановић.
.
.

„РУСАЛКА“ ПРЕД НЕГОТИНСКОМ ПУБЛИКОМ

Питко испричана позоришна прича која за тему има влашку магију измамила је осмех неготинске публике. Кроз представу „Русалка“, рађеној по тексту и режији глумице Весне Станковић, уверили смо се да су нам другачији начин живота, као и поимања овостраног и оностраног, живих и преминулих, обичаји и веровања, постали приватљиви, природни, нормални.

„РУСАЛКА“ – ПРЕДСТАВА О ВЛАШКОЈ МАГИЈИ, ОБИЧАЈИМА, ВЕРОВАЊИМА

rusalka-plakat-01

Представа “Русалка” по тексту и у режији београдске глумице Весне Станковић биће изведена у петак, 8. децембра од 20 сати на сцени Дома културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину.
Представа која на духовит начин прати причу о влашкој магији, завирује у обичаје, веровања и древне магијске ритуале Влаха из Источне Србије, насмејаће, али и заинтригирати публику.
Да ли је у питању обично празноверје, или ипак „постоји нешто”?
У представи „Русалка“ играју глумци Народног позоришта Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић“: Ана Бретшнајдер, Наташа Петровић, Милош Танасковић, Бранислав Мијатовић, Јелена Рајић и Габријел Бећаревић.
Улазнице по цени од 300 динара су у продаји на билетарници Дома културе у времену од 9-13 и од 17-19 сати. Телефон за информације и резервације: 0648399358

НУШИЋЕВА „АУТОБИОГРАФИЈА“ АКТУЕЛНА И ПОСЛЕ СКОРО ЈЕДНОГ ВЕКА

web-Autobiografija4На сцени Дома културе “Стеван Мокрањац“ у Неготину 23. новембра група професионалних глумаца београдског „Окрет“ театра играла је представу „Аутобиографија“ коју је по тексту Бранислава Нушића режирао Јован Грујић.

 Била је то прилика да заинтересована публика види причу о нашем менталитету који се не мења а представа је била потврда да се и данас смејемо истим стварима којима су се људи смејали и пре више деценија.

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ПОЗОРИШТЕ – НУШИЋЕВА „АУТОБИОГРАФИЈА“ У ДОМУ КУЛТУРЕ 23. НОВЕМБРА

web_AutobiografijaПозоришна представа
АУТОБИОГРАФИЈА

Четвртак, 23. новембар 2023. у 20.00
Дом културе „Стеван Мокрањац“ Неготин

УЛАЗ: 300 дин.

Kако описати Нушићеву аутобиографију?

Знамо врло добро како је Нушић видео нас из свога угла; осликао нас је кроз министарке, сумњива лица, покојнике, родбине, разне полтроне, кроз мале људе са маргина главних догађаја. Међутим, Нушићева аутобиографија је јединствена прилика да видимо Нушића из угла Нушића.

НЕГОТИНСКИ МАЛИШАНИ ОПЛЕМЕНИЛИ ДЕЧЈУ ПРЕДСТАВУ

web1Орило се синоћ на платоу Дома културе од приче, песме и игре на отвореној сцени али и раздраганих, дечје искрених и маштовитих коментара  којима су наши најмлађи и најслађи посетиоци учествовали и додатно оплеменили иначе сјајну представу „Тајна бакиног таванчета“ Театра Талија из Београда.

„Тајна бакиног таванчета“ је забавна и поучна прича о троје најбољих другара (Бора-фора, Даца-фаца, Нешко-смешко) који на бакином таванчету откривају чаробни сандук са бакиним стривеним стварима. У њему проналазе и чаробни штапић, којим успевају да покрену магију и „оживе“ старе предмете, слике и инструменте, као и познате дечје јунаке који су се затекли у чаробном сандуку.

ДЕЧИЈА ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „ТАЈНА БАКИНОГ ТАВАНЧЕТА“

web-tajnabakinogtavancetaДраги родитељи позивамо вас да, заједно са својим малишанима, погледате и учествујете у интерактивној представи „ТАЈНА БАКИНОГ ТАВАНЧЕТА“ Театра Талија коју за вас организује Дом културе „Стеван Мокрањац“, у четвртак 20. јула у 19.30 сати на платоу Дома.

„ТАЈНА БАКИНОГ ТАВАНЧЕТА“ је забавна и поучна прича о троје најбољих другара (Бора-фора, Даца-фаца, Нешко-смешко) који на бакином таванчету откривају чаробни сандук са бакиним стривеним стварима. У њему проналазе и чаробни штапић, којим успевају да покрену магију и „оживе“ старе предмете, слике и инструменте, као и познате дечје јунаке који су се затекли у чаробном сандуку.

Временом штапић измиче њиховој контроли, што ствара низ комичних ситуација. Осим бројних сонгова и изузетно духовитог текста, представа сјајно комуницира са децом и на питак начин им шаље бројне поруке о лепом понашању, дружењу, као и о важности хигијене и толеранције. Из старог сандуке тако излазе и „старе вредности“ које су већ помало заборављене.

Добро нам дошли!

ДЕЧЈА ПРЕДСТАВА НАКА СУПЕРБАКА У ДОМУ КУЛТУРЕ

Naka-Superbaka_3У Дому културе „Стеван Мокрањац“ приређен је програм за децу  намењен подстицању емпатије и превенције вршњачког насиља под називом „Нака Супербака“.

Лик ове јунакиње тумачила Нада Блам, првакиња Народног позоришта у Београду, а мото представе гласи: „Kо вршњаке бије и не да им мира, од страха се крије, тај баш храбар није само се фолира.”

ПРЕДСТАВА „САН О МИЛЕНИ“ ОДЛОЖЕНА ЗА УТОРАК 6. ЈУН

web_san-o-MileniЗбог болести глумца, представа „Сан о Милени“, најављена за данас (понедељак 29. мај) одлаже се за уторак, 6. јун у 20 сати.

Дом културе „Стеван Мокрањац“ у завршници Мајских свечаности, као  поклон верној публици, организује  бесплатну представу „Сан о Милени“ посвећену животу и стваралаштву славне српске сликарке и поетесе Милене Павловић Барили.

Документарно-играна представа „Сан о Милени“ инспирисана је животом и стваралаштвом сликарке и поетесе Милене Павловић Барили, једне од најинтересантнијих личности уметничке Европе између два светска рата.

Драматуршку матрицу представе чине писма, критике, дневничке белешке, аналитички текстови, поезија Милене Павловић Барили, те поетски записи Јелене Богавац и Миодрага Ковачевића по биографској документарној грађи породице Павловић Барили.

ПРЕДСТАВА „БАЈКА О ПОЗОРИШТУ“ ЗА ПАМЋЕЊЕ

web_1Да је „Бајка о позоришту“ Звездара театра врхунска комедија, али и мало више од тога, уверила се и неготинска публика која је до последњег места испунила салу Дома културе „Стеван Мокрањац“.

 Дуге овације на крају представе, али и чести аплаузи и смех током трајања, најбоља су потврда да да су се све коцкице, почев од сјајне глумачке екипе, изузетног текста Владимира Ђурђевића, маестралне режије Марка Мисираче, али и сценографије и костимографије, сложиле на најбољи начин и дале врхунско уметничко дело. Због тога и не чуди дуговечност представе која и у деветој години од премијере и преко стотину извођења и даље пуни позоришне сале. Неготин је, иначе, један од десетак градова у Србији који је имао привилегију да угости изузетну екипу „Бајке о позоришту“.

„ЦРВЕНКАПА“ – БРАВО ЗА МУЗИКУ И ТАЛЕНАТ

web_2Опера за децу „Црвенкапа“, која је две вечери заредом играна на сцени неготинског Дома културе „Стеван Мокрањац“, одлично је изведена и од срца прихваћена! Хористи, солисти, њихови професори из УШ „Стеван Мокрањац“ и сви они који су пружали подршку  идеји „Црвенкапа“, положили су испит пред око хиљаду и три стотине гледалаца током две извођачке вечери а то је, не само за актуелне, већ и све друге прилике, апсолутно за похвалу и велико браво!

Опера за децу ЦРВЕНКАПА

web_CrvenkapaОпера за децу

ЦРВЕНКАПА

Четвртак, 06. април у 19:00
Петак, 07. април у 18:00
Дом културе „Стеван Мокрањац“ Неготин
УЛАЗ БЕСПЛАТАН ! 

-
Резервације и преузимање карата у Уметничкој школи „Стеван Мокрањац“
Музику, текст и режију припремали: професори соло певања, српског језика, клавира и теоретских предмета у Уметничкој школи „Стеван Мокрањац“, Неготин
Сценографија, костими: Народно позориште „Зоран Радмиловић“, Зајечар
Техничка подршка: Народно позориште „Зоран Радмиловић“, Зајечар и Дом културе „Стеван Мокрањац, Неготин

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА ЗВЕЗДАРА ТЕАТРА “БАЈКА О ПОЗОРИШТУ” УСКОРО У НЕГОТИНУ

web_bajka_o_pozoristuКултна  позоришна представа „Бајка о позоришту“ Звездара театра, пред неготинском публиком у сали Дома културе „Стеван Мокрањац“ биће изведена у уторак 11. априла у 20 сати.

Комедија  „Бајка о позоришту“, по тексту Владимира Ђурђевића у режији Марка Мисираче, осам година од премијере, са преко 100 извођења и даље пуни позоришне сале широм Србије и носи епитет „најбоље комедије у граду“. Сјајну глумачку екипу чине легенде српског глумишта: Тихомир Станић, Бранислав Зеремски, Миодраг Kрстовић, Весна Станковић, Стефан Радоњић, Искра Брајовић и Снежана Савић.

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „СОКИН И БОСИНА“ ОДУШЕВИЛА НЕГОТИНЦЕ

web1Урнебесна комедија „Сокин и Босина“ са сјајном и надахнутом глумачком екипом предвођеном  легендарном Љиљаном Благојевић до суза је засмејавала неготинску публику у сали Дома културе „Стеван Мокрањац“.

Одличан текст Милице Константиновић и маестрална режија Југа Радивојевића, од препознатљиве и често виђене тематике породичних односа, захваљујући изузетној глумачкој екипи коју, поред Љиљане Благојевић, још чине Весна Станковић, Калина Ковачевић и Милош Ђорђевић, донели су нам представу која је испунила  позитивном енергијом и одушевила неготинску публику, очигледно жељну правог, а ненаметљивог хумора и доброг расположења.

СМЕХ И ДОБРА МУЗИКА

Plakat-Soka
Plakat1

Дом културе “Стеван Мокрањац” Неготин ће, крајем фебруара и почетком марта, угостити глумачку и екипу познатих музичара, које предводе позната имена наше позоришне и музичке сцене. Обавештавамо Вас како бисте, уколико можете и желите, на време обезбедили улазнице које ће, за оба програма, у продају бити пуштене у понедељак, 20. фебруара.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани