Архиве: Позориште

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА ЗВЕЗДАРА ТЕАТРА “БАЈКА О ПОЗОРИШТУ” УСКОРО У НЕГОТИНУ

web_bajka_o_pozoristuКултна  позоришна представа „Бајка о позоришту“ Звездара театра, пред неготинском публиком у сали Дома културе „Стеван Мокрањац“ биће изведена у уторак 11. априла у 20 сати.

Комедија  „Бајка о позоришту“, по тексту Владимира Ђурђевића у режији Марка Мисираче, осам година од премијере, са преко 100 извођења и даље пуни позоришне сале широм Србије и носи епитет „најбоље комедије у граду“. Сјајну глумачку екипу чине легенде српског глумишта: Тихомир Станић, Бранислав Зеремски, Миодраг Kрстовић, Весна Станковић, Стефан Радоњић, Искра Брајовић и Снежана Савић.

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „СОКИН И БОСИНА“ ОДУШЕВИЛА НЕГОТИНЦЕ

web1Урнебесна комедија „Сокин и Босина“ са сјајном и надахнутом глумачком екипом предвођеном  легендарном Љиљаном Благојевић до суза је засмејавала неготинску публику у сали Дома културе „Стеван Мокрањац“.

Одличан текст Милице Константиновић и маестрална режија Југа Радивојевића, од препознатљиве и често виђене тематике породичних односа, захваљујући изузетној глумачкој екипи коју, поред Љиљане Благојевић, још чине Весна Станковић, Калина Ковачевић и Милош Ђорђевић, донели су нам представу која је испунила  позитивном енергијом и одушевила неготинску публику, очигледно жељну правог, а ненаметљивог хумора и доброг расположења.

СМЕХ И ДОБРА МУЗИКА

Plakat-Soka
Plakat1

Дом културе “Стеван Мокрањац” Неготин ће, крајем фебруара и почетком марта, угостити глумачку и екипу познатих музичара, које предводе позната имена наше позоришне и музичке сцене. Обавештавамо Вас како бисте, уколико можете и желите, на време обезбедили улазнице које ће, за оба програма, у продају бити пуштене у понедељак, 20. фебруара.

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „СОКИН И БОСИНА“

Plakat-SokaНа великој сцени Дома културе „Стеван Мокрањац“ у уторак 28. фебруара у 20 сати на програму је позоришна представа „Сокин и Босина“ по тексту Милице Константиновић у режији Југа Радивојевића.

Урнебесна породична комедија „СОКИН И БОСИНА“ са сјајном глумачком екипом предвођеном легендарном Љиљаном Благојевић на сцену Дома културе „Стеван Мокрањац“ доноси вечну причу о породичним односима зачињену живописним и провокативним ликовима у препознатљивим животним ситуацијама и дилемама. Волите ли своју ташту? Волите ли своју свекрву? Вероватно обожавате њихове савете, уживате у испуњавању њихових жеља и очекивања и сањарите о задовољењу њихових животних потреба. Ако је тако, сигурно бисте уживали да вам заједно дођу у посету? На продужени викенд… А на читав живот?

НОВОГОДИШЊА ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА ЗА ДЕЦУ

web_dec_pozoriste1,,НОВОГОДИШЊА ШКОЛА ЗА КЛОВНОВЕ“
Сала Дома културе – Неготин
27. децембар /уторак/ у 12 сати
Улаз слободан!

Тото и Тати, два невероватна кловна, спретна, вешта и пуна знања никако не могу да покажу своје вештине јер се стално свађају и нервирају један другог око тога кога Деда Мраз више воли и коме ће помоћи у извођењу представе.
Не пропустите премијеру интерактивне новогодишње представе чија је порука да се, уз мало добре воље, све може лако превазићи.
Улаз слободан!
Поклон Elixir Прахова и Дома културе „Стеван Мокрањац“, најмлађој позоришној публици у Неготину!

ДОБРО ДОШЛИ!

 

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА ЗА ДЕЦУ „МАЛА СИРЕНА“

web_mala-_sirenaПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА ЗА ДЕЦУ
15. децембар /четвртак/ у 18 сати
улаз: 250 дин.
ДОБРО ДОШЛИ

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „САН О МИЛЕНИ“

web_san-o-MileniПредстава „Сан о Милени“
Уторак 15. новембар у 20 сати
Улазница: 400 динара
.
.
Милена Павловић Барили (1909-1945) сликарка, поетеса, сценографкиња, илустраторка, централна је тема представе.
Представа дефинише најважније животне догађаје Милене Павловић Барили преламајући је кроз призму њених ремек дела.
Животни, емотивно рационални и каријерни успони и падови славне уметнице покрећу вечите теме пута у уметности – трагање, остварење, трагика историјских околности…
Представа је поетизовани запис о животу и делу једне од најзанимљивијих домаћих уметница, која је стекла светску славу.

ПРЕДСТАВА „ЧОРБА ОД КАНАРИНЦА“ ОДУШЕВИЛА НЕГОТИНЦЕ

web_4Неготинска публика је громогласним аплаузом наградила бравурозан наступ Мине Лазаревић и Љубомира Бандовића у представи Чорба од канаринца. На први поглед, симпатична и духовита прича двоје младих уочи венчања, маестралним пером Милоша Радовића води нас у дубоко сагледавање проблема и свакодневице једне породице. Духовити, а бритки дијалози који су нас до суза насмејали, али и растужили, држали су пажњу пуна два сата. Представа се гледала без даха, а публика је до последњег места испунила салу Дома културе „Стеван Мокрањац“.

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА: ЧОРБА ОД КАНАРИНЦА

web_corba-od-kanarinca

Представа „Чорба од канаринца“ по тексту Милоша Радовића, у режији Сташе Копривице је прича о љубави.

„НАРОДНИ ПОСЛАНИК“ НА СЦЕНИ ДОМА КУЛТУРЕ У НЕГОТИНУ

web_1На сцени Дома културе „Стеван Мокрањац“, у оквиру Мајских свечаности,  играна је прва и најпознатија комедија писца Бранислава Нушића, „Народни посланик“  у извођењу Народног позоришта „Зоран Радмиловић“  из Зајечара

Било је то једно ново читање Нушића смештено у садашње време које је неготинска публика  испратила са интересовањем.

ЗАЈЕЧАРСКО ПОЗОРИШТЕ ПОНОВО У НЕГОТИНУ

web_NPoslanik1На сцени Дома културе „Стеван Мокрањац“, у оквиру Мајских свечаности, у среду 18. маја од 20 сати, биће играна прва и најпознатија комедија писца Бранислава Нушића, „Народни посланик“  у извођењу Народног позоришта „Зоран Радмиловић“  из Зајечара.

Нушићево позоришно дело „Народни посланик“ говори о политичким приликама  у Србији у време владавине Обреновића. Бави се питањима освајања власти и паланачким парламентаризмом, што га чини актуелним и 100 година након првог извођења.

ВЕЧЕ ПОСВЕЋЕНО ЗОРАНУ РАДМИЛОВИЋУ

web1_Promocija_NegotinДокументарни филм „Глумчина“ о Зорану Радмиловићу приказан је у Неготину, у организацији Дома културе „Стеван Мокрањац“, захваљујући сарадњи са Позориштем из Зајечара. Вече сећања на Зорана, заокружено је промоцијом књиге „Успоменар 4 – Чаробњак Радмиловић“, глумца Милана Цација Михаиловића.                                 

Глумац Зоран Радмиловић, обележио је, својим присуством и улогама, другу половину 20. века и с разлогом се каже да је био један од најомиљенијих међу великанима српског глумишта бивше Југославије. У нешто више од 60 минута документарног филма забележена су емотивна, лепа и носталгична сећања познатих глумаца, редитеља, пријатеља и сарадника Зорана Радмиловића на време које су поделили са њим.  

ПРЕДСТАВЉАЊЕ ФИЛМА И КЊИГЕ О ЗОРАНУ РАДМИЛОВИЋУ

web13aУ сали Дома културе „Стеван Мокрањац“ у среду 4. маја, од 19 сати, биће приређена пројекција документарног филма „Глумчина“, посвећеног гумачкој легенди  Зорану Радмиловићу. У филму „Глумчина“, у режији Владимира Ристића, о великом глумцу говоре: Милан Цаци Михаиловић, Селена Вицковић, Душан Kовачевић, Мира Бањац, Владимир Ђуричић, Братислав Ђорђевић, Сека Саблић, Милош Вешовић, Здравко Шотра, Горан Марковић, Светлана Бојковић, Аљоша Вучковић, Горан Султановић, Новица Никић, Милица Kраљ и Љуба Милуновић.

Филм је рађен у продукцији „Siti grupe“ из Ниша. Копродуцент je  Народно позоришта Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић“.

НЕГОТИНСКА ПУБЛИКА УЖИВАЛА У „КОМЕДИЈИ ЗАБУНЕ“

web_3„Комедија забуне“ позоришта „Славија“ из Београда, играна на сцени Дома културе „Стеван Мокрањац“ забавила је и насмејала неготинску публику. Комичне сцене комедије из наслова ове позоришне представе, у извођењу сјајне глумачке екипе предвођене Јелицом Сретеновић  изазивале су салве смеха и очекивано донеле добро расположење присутним љубитељима позоришне уметности.

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА “КОМЕДИЈА ЗАБУНЕ”

комедија-забунеПозоришна представа КОМЕДИЈА ЗАБУНЕ позоришта „Славија“
Булеварска комедија које ће вас насмејати до суза!
Играју: Јелица Сретеновић, Наташа Аксентијевић, Милица Јанкетић, Kатарина Барјактаревић, Немања Јаничић, Пеђа Дамњановић, Саша Јоксимовић, Огњен Дрењанин

Среда 20. април од 20.00 сати
Продаја улазница на билетарници Дома културе радним данима од 09.00 до 13.00 и од 17.00 до 19.00 сати, суботом од 09.00 до 13.00 сати
Цена улазнице 400 динара

„БУБА У УХУ“ НАСМЕЈАЛА И НЕГОТИНЦЕ

web3Пуна сала Дома културе „Стеван Мокрањац“ и позитивна и необуздана енергија младе екипе глумаца најдуговечније српске представе, комедије забуне „Буба у уху“, по комаду Жоржа Фејдоа у режији Љубише Ристића, резултирали су громогласним аплаузом видно расположене и насмејане неготинске публике жељне правих културних доживљаја. Деведесет минута урнебесне комедије са бројном глумачком екипом, уз  неочекиване обрте, гегове и забуне на занимљивој сценографији, пролетело је у трену.

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „БУБА У УХУ”

web_plakat1Чувена „Буба у уху“, рађена по комаду Жоржа Фејдоа, стекла је статус култне, ушла је у анале, као легендарна, најизвођенија и најдуговечнија српска позоришна представа. Ова дипломска представа Љубише Ристића задржала се 44. године на репертоару Југословенског драмског позоришта, изведена је 1650 пута и видело је преко милион гледалаца. „Буба“ је увек и без изузетка била распродата.
Нова – стара „Буба“ је кенотаф, сећање и поштовање за све из прве поделе којих више нема: за Бојана Ступицу, Николу Симића, и остале. Са новом поставком глумаца почела је да се изводи 2015. године.
22.марта , у 2о сати, на сцени Дома културе, у режији Љубише Ристића, и београдског позоришта КПГТ, моћи ће да је виде у Неготину.

ПРЕДСТАВА “KО ЈЕ УБИО ЏЕНИС ЏОПЛИН?” ОДУШЕВИЛА НЕГОТИНЦЕ

web1Музиком, костимима, игром и сјајном  глумом, млада екипа представе „Kо је убио Џенис Џоплин?“ по тексту Тијане Грумић, у режији Соње Петровић  вратила је публику неготинског Дома културе “Стеван Мокрањац” у 1970. годину, у собу 105 холивудског хотела „Лендмарк“, где је са само 27 година умрла Џенис Џоплин

Питање: Kо је убио Џенис Џоплин?  било је у основи ове представе, али на један дубљи начин, јер ова представа говори о читавом склопу потенцијалних ситуација које су се низале једна за другом и довеле до трагичног исхода предозирања хероином и смрти певачице Џенис Џоплин.

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „КО ЈЕ УБИО ЏЕНИС ЏОПЛИН“

.
Сала Дома културе
петак, 24. децембар 2021. у 20.00 сати
Улазнице ће се продавати од уторка, 14. децембра на билетарници Дома културе
сваког радног дана од 09.00 до 13.00 сати и од 17.00 до 19.00 сати, а у суботу од 10.00 до 14.00 сати
.
Цена улазнице: 600 динара

web_PetrijinVenac

Из техничких разлога
отказује се представа „Петријин венац“,
монодрама Мирјане Карановић

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани