КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ ПОВОДОМ ПРЕДСТОЈЕЋЕГ 49.ФЕТИВАЛА „МОКРАЊЧЕВИ ДАНИ”

logo_m.daniУ уторак, 9. септембра 2014. године, у просторијама Прес центра  Удружења новинара Србије у Београду (Кнез Михајлова 6/3), у 12 часова,  биће одржана прес конференција поводом предстојећег 49. фестивала „Мокрањчеви дани.“
У Неготину, родном граду великана српске музике, композитора Стевана Сојановића Мокрањца, од 12-19. септембра биће одржан 49. фестивал „Мокрањчеви дани“. Ове године се одржава у години када се обележава 100 година од Мокрањчеве смрти, што је на посебан начин усмерило и програмску концепцију овогодишњег Фестивала, на коме ће бити изведена и дела из опуса овог аутора која су ретко на репертоару и не припадају домену хорске музике у којој је он дао најзначајнији допринос. Еминентни домаћи хорски ансамбли и уметници, као и гости из иностранства наступиће и ове године на „Мокрањчевим данима“.
Тим поводом на конференцији ће говорити: Јован Миловановић, председник општине Неготин, мр Милан Радосављевић, директор Дома културе „Стеван Мокрањац” Неготин, др Бранка Радовић, селектор Фестивала, мр Александра Паладин, ПР фестивала, Милица Слијепчевић, директор Дирекције за маркетинг и односе с јавношћу компаније ДУНАВ осигурање, Љиљана Милицановић, директор ХЕ „Ђердап 2″.
Такође, биће одржана и конференција за новинаре у Неготину , у среду, 10. септембра 2014, у просторијама Прес центра Дома културе „Стеван Мокрањац” (комплекс Мокрањчеве родне куће), ул. Војводе Мишића бр.8 са почетком у 12 часова. На конференцији ће говорити: Јован Миловановић, председник општине Неготин и  мр Милан Радосављевић, директор Дома културе „Стеван Мокрањац” Неготин.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани