НАЈМЛАЂА НЕГОТИНСКА ПУБЛИКА УЖИВАЛА У „МАЛОМ ДИМНИЧАРУ“

web_Mali-dimnicar,-MOTO-(8)Шести фестивалски дан је, нема сумње, дефинитивно обележила опера за децу и младе „Хајде да направимо оперу/Мали димничар“  Музичко оперско театарске организације МОТО и Малог позоришта „ Душко Радовић“, али и најмлађа неготинска, а будућа фестивалска публика, која је извођење овог дела одушевљено пропратила.

-Ми радимо већ неколико година заједно и мислим да радимо јако добре ствари, а то смо видели вечерас код ове публике. Морам рећи да сам се расплакала и да се сваки пут расплачем када деца приђу да спасавају димничара. То је, прво, једна предивна прича, Бритнова порука је заправо била да се деца едукују са овом делу које је наменски написано за едукацију деце. Мени је препуно срце јер видим ове моје дивне младе људе, младе колеге који толико раде напорно –  каже Наташа Јовић Тривић, директорка Музичко оперско театарске организације МОТО.
„Мали димничар“ Бенџамина Бритна, по либрету Ерика Крозијера режирала је Наталија Станковић под менторством Александра Николића. Диригент је Милан Недељковић, а сценограф и костимограф Тања Жиропађа. Причу о деветогодишњем димничару Сему кога од тешког рада спасавају деца одушевила је неготинску публику која је са радошћу поздравила сваку од три слике ове сјајне опере за децу.

-Ово је врло тешка партитура, толико захтевна. Они су толико то радили, а толико су срећни да наступају, да они заправо образују своју публику. То је један диван циклус. Они треба да едукују ову публику, да та публика једног дана дође да их слуша кад они буду певали „Трубадура“, „Аиду“  и друге опере. Захваљујем се „Мокрањчевим данима“ што већ другу годину препознају значај нашег рада и што смо овде. Велика част је бити на овом фестивалу, за све музичаре, а поготову за ове младе људе који на овај начин овако граде своју уметничку каријеру – додаје Наташа Јовић Тривић.

Фото: Сузана Михајловић Јовановић

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани