НОВИ КЛАВИР ЗА ДОМ КУЛТУРЕ „СТЕВАН МОКРАЊАЦ“

WEB_003Полуконцертни клавир, вредан 5 милиона динара, који је општини Неготин у оквиру пројекта “Градови у фокусу” донирало Министарство културе и информисања Републике Србије, допремљен је у Неготин и предат на коришћење Дому културе “Стеван Мокрањац”.Нови клавир омогућиће још квалитетније извођење захтевних музичких програма, што је у овом тренутку, уочи отварања 53. Мокрањчевих дана, посебно значајно.

WEB_001- Захваљујемо Министарству културе и информисања Републике Србије које је препознало нашу потребу за новим клавиром, тако да смо ми једина од 23 општине у Србији, која је у оквиру пројекта „Градови у фокусу“ добила инструмент. Неготин је одувек важио за град културе, пре свега музике, тако да оваква донација, и то пред почетак Фестивала „Мокрањчеви дани“ има још већи значај будући да ћемо на овај начин фестивалској публици, али и извођачима омогућити још квалитетнији ужитак у музичким пробрамима. Иначе, гарантни рок клавира „Бостон“ је 10 година, а наш је план да у том року обезбедимо и концертни клавир врхунског бренда „Steinway“ – изјавио је Владимир Величковић, председники општине Неготин.

WEB_002Полуконцертни  клавиру марке “Бостон” , дониран општини Неготин такође је део  чувене породице клавира “Steinway ”. Има могућност надоградње, карактерише га истанчана осетљивост и прецизност. Тонски, конструкционо и својим техничким перформансама највише подсећа на бренд “ Steinway & Sons” што не представља случајност. Бостон клавири представљају јединствено достигнуће у клавирској индустрији, конципирани и израђени примењујући јединствене патенте и стручност од стране произвођача “Steinway & Sons ”, имена које је синоним за традицију и музичку изврсност у свету израде клавира.

Иначе, Општина Неготин је на конкурсу „Градови у фокусу 2018“ аплицирала пројектом „Побољшање услова за неговање традиција у култури“ који обухвата набавку савременог полуконцертног клавира са могућношћу надоградње, у вредности од 5 милиона динара за потребе Дома културе „Стеван Мокрањац“.На конкурсу Министарства културе и информисања „Градови у фокусу 2018“ подржана су 23 пројекта градова и општина од укупно 75, у вредности од 150 милиона динара.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани