Представа за најмлађе – „ТРИ ПРАСЕТА“

21. јануар 2010 – Вртић “Пчелица”

Близу тристотине дечака и девојчица у неготинском вртићу „Пчелица“ пратило је са одушевљењем комедију „Три прасета“, коју је по мотивима популарне бајке Х.К.Андерсена, режирао Бобан Јовановић, а извели глумци Лутка сцене „Пепино“ из Ниша. Кроз ликове симпатичних прасића, најмлађима је представљена прича о основним људским врлинама, вредностима и манама.

Позоришна луткарска група „Пепино“ чији је основни циљ да вредност луткарске уметности покаже деци у оним срединама где нема позоришта за децу, постоји већ тринаест година и чине је професионални глумци – луткари. Поред педагошких вредности, јасних порука, различитих типова лутака, музике, њихове представе, које су комбинација лутака и игре уживо, а намењене су узрасту од предшколског до четвртог разреда основне школе, утичу на развој дечије маште.
Професионалност и начин на који најмлађима доносе представу, сврстала их је у ред оних са којима Дом културе „Стеван Мокрањац“ Неготин има вишегодишњу успешну сарадњу, на радост овдашње дечије позоришне публике.

„Пепино“ је до сада наступао у готово двестотине градова у земљи и иностранству, међу којима су и фестивали и гостовања у Аустрији, Белорусији, Швајцарској, Румунији, Бугарској, Пољској, Шведској, Шпанији, Украјини, Тунису, Русији, Тајвану, Индији…
За своје представе добили су до сада 18 награда на фестивалима у Србији и иностранству за лутке, музику, сценографију, представу у целини и режију.
У овој години планирају гостовања у Русији, Пољској и на Куби, а оно што њихова верна публика са нескривеним интересовањем очекује је реализација нове представе „Опера Пепељуга“, којом ће Лутка сцена „Пепино“ из Ниша, верујемо померити границе у делатности којом се бави.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани