ЛИКОВНО РЕШЕЊЕ ЗА ВИЗУЕЛНИ ИДЕНТИТЕТ 53. „МОКРАЊЧЕВИХ ДАНА“

„Осу се небо звездама“

plakat 5Ликовно решење за визуелни идентитет 53. Мокрањчевих дана,  младог аутора Андреје Милошевића, са Мокрањчевим ликом представљеним кроз сазвежђе звезда, као и слоган Фестивала „Осу се небо звездама“, по стиху из Друге руковети, савршено прате читав концепт овогодишњег фестивала, као  и комплетан, богат и јединствен опус  композитора Стевана Стојановића Мокрањца, чије дело славимо.

- Мокрањац представља звезду, у сваком смислу те речи. Он је најпознатији становник Неготина, звезда овог града и музичке уметности наше земље. Мокрањац и његова музика, представљају бескрајност и вечност, баш као и препуно, звездано небо које надгледа и обасјава читав град. Због тога сам Мокрањчев лик представио кроз констелацију, одн. сазвежђе звезда – објашњава Андреја Милошевић, графички дизајнер, чији ће дипломски рад остати забележен у аналима фестивала „Мокрањчеви дани“ који ове године Дом културе „Стеван Мокрањац“ из Неготина организује по 53. пут.

- Осећам велику част што мој дипломски рад представља и званично визуелно решење 53. „Мокрањчевих дана”, једног од најзначајнијих музичких фестивала у нашој земљи. Посебно ми је драго што се ради о Неготину, граду у којем сам одрастао и Фестивалу уз који сам одрастао. Ово је свакако велика мотивација и подстрек за мене као неког ко тек започиње своју каријеру као графички дизајнер. Уједно се надам и наставку мастер студија – каже млади Милошевић.

Дом културе „Стеван Мокрањац“, као организатор  „Мокрањчевих дана“ велику пажњу посвећује избору и припреми ликовног решења за визуелни идентитет с обзиром да је то једно од најупечатљивијих обележја по којима се Фестивал памти.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани