54Mdani_cembalo3

КОНЦЕРТ: ПАСАКАЉА И ЧАКОНА

У галерији Мокрањчеве родне куће приређен је концерт „Пасакаља и чакона“ наше истакнуте чембалисткиње Светлане Стојановић Кутлача. Концерт је посвећен историјату барокних музичких форми пасакаље и чаконе. На програму су била дела више »

54Mdani_VoxDunaris_1

КЛАСИКА У 11

„Vox Dunaris“ из Турн Северина (Румунија) са диригентом Виорелом Дорином Балом, учешћем у прогаму „Класика у 11“, забележио је данас своје друго учешће на фестивалу „Мокрањчеви дани“. Хор који је неготинска публика више »

54Mdani_Chicago6

„ЧИКАГО“ У НЕГОТИНУ НА 54. „МОКРАЊЧЕВИМ ДАНИМА“

Екипа Позоришта на Теразијама синоћ је у Неготину по 283. пут изнова „преживљавала“ пожуду и страст, приповедала причу о сјајним и мрачним странама шоу бизниса кроз мјузикл „Чикаго“ , који је по више »

54Mdani_tribina_SDodik4

НАУЧНА ТРИБИНА: УТИЦАЈ МОКРАЊЦА НА СТВАРАЛАЧКЕ ПОЧЕТКЕ ВЛАДЕ МИЛОШЕВИЋА

Др Санда Додик, музички теоретичар и декан Академије умјетности у Бања Луци, на трибини одржаној у галерији Мокрањчеве родне куће, говорила је на тему „Мокрањац и Босна“ са посебним освртом на утицај више »

54Mdani_Radost_Moskva7

КЛАСИКА У 11

У складу са својим именом руски Дечији хор „Радост“ из Москве са диригентом Дунајевом Јекатерином Александровном учинио је још једном радост публици 54.Мокрањчевих дана, на наступу који је приређен у центру Неготину више »

Архиве: јул 2014

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

Pogrebnik„ПОГРЕБНИК“
документарни филм Драгана Николића

Четвртак, 7. август 2014. у 21 сат
градски павиљон – биоскоп на отвореном
бесплатна пројекција

У случају невремена филм ће бити приказан у биоскопу
ДОБРО ДОШЛИ

НАЈАВА 49. ФЕСТИВАЛА „МОКРАЊЧЕВИ ДАНИ“

49.Mokranjcevi dani _plakat

49. МОКРАЊЧЕВИ ДАНИ – Неготин
12-19. септембар 2014.

 У години обележавања 100-те годишњице Мокрањчеве смрти, селекцији програма на Фестивалу приступило се са више аспеката. Први је историјски-заступљене су све институције и ансамбли који износе најбоље странице Мокрањчеве музике, интегрално Руковети, духовну музику, Литургију, Опело, као и мање духовне форме. Такође, Фестивал традиционално задржава Натпевавање хорова, у коме ће учествовати хорови из Србије, Македоније, Словеније и Русије. Обавезна композиција је десета руковет Стевана Стојановића Мокрањца.

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

poster_UnpluggedЧетвртак,  17.јул 2014.  у  21 сат
БИОСКОП НА ОТВОРЕНОМ
- ГРАДСКИ ПАВИЉОН -
бесплатна пројекција

ДОБРО ДОШЛИ

ИЗЛОЖБА

Глерија Дома културе
Субота, 12.јул 2014. 18 сати

izlozba-dijaspora_1

НЕГОТИНСКО ЛЕТО 2014

Negotinsko_leto_2014Манифестацијом „Тесла дан“ сутра ће у нашем граду почети „Неготинско лето 2014.“. До 10. августа, на више локација у централној зони града, биће организовани бројни програми на отвореном. Организатори Неготинског лета су Дом културе „Стеван Мокрањац“, Народна библиотека „Доситеј Новаковић“, Музеј Крајине,Туристичка организација општине Неготин, Историјски архив Неготин,  Канцеларија за младе општине Неготин, Крајински књижевни клуб, Креативно удружења „Него“ и Ликовни ствараоци Неготина, а покровитељ Општина Неготин.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани