Архиве: март 2022

КОНЦЕРТ ВЛАДАНА ВУЧКОВИЋА ПАЈЕ & SPIRITUS MOVENS БЕНДА

web_VVPДом културе „Стеван Мокрањац“ у уторак 12. априла од 20.00 сати приређује концерт врсног композитора, гитаристе и аранжера Владана Вучковића Паје и његовог „Spiritus Movens“ бенда. На концерту у Неготину, Владан Вучковић Паја представиће свој програм инструменталне музике.

У првом делу концерта биће заступљене ауторске композиције у fusion форми. Извођењем неколико композиција, уследиће и музички осврт на гитаристе са ових простора, који су утицали на њега. У финалу концерта, у етно блоку, Владан Вучковић Паја, представиће чаробне звуке музике из Источне Србије у свом тумачењу. На концерту у Неготину наступиће уз подршку трочланог „Spiritus Movens “ банда, у чијем саставу су, такође, изузетни музичари: Перица Kалуђеровић (клавијатуре), Дарко Урошевић (бубњеви) и Владислав Филиповић Шмит (бас).

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

web_Lost_City31. март /ЧЕТВРТАК/
The Lost City
ИЗГУБЉЕНИ ГРАД, 20.00 сати
Улазница: 300 динара

Карте се продају на билетарници Дома културе на дан пројекције од 18.00 сати.

ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМА У САЛИ ДОМА КУЛТУРЕ – НЕГОТИН

ДОБРО ДОШЛИ

„БУБА У УХУ“ НАСМЕЈАЛА И НЕГОТИНЦЕ

web3Пуна сала Дома културе „Стеван Мокрањац“ и позитивна и необуздана енергија младе екипе глумаца најдуговечније српске представе, комедије забуне „Буба у уху“, по комаду Жоржа Фејдоа у режији Љубише Ристића, резултирали су громогласним аплаузом видно расположене и насмејане неготинске публике жељне правих културних доживљаја. Деведесет минута урнебесне комедије са бројном глумачком екипом, уз  неочекиване обрте, гегове и забуне на занимљивој сценографији, пролетело је у трену.

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

web_Hocu-muza-plakat24. и 25. март / ЧЕТВРТАК И ПЕТАК/

DESPERATE FOR MARRIAGE / ХОЋУ МУЖА,  20.00 сати

Улазница: 300 динара
Карте се продају на билетарници Дома културе
на дан пројекције од 18.00 сати.

ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМА У САЛИ ДОМА КУЛТУРЕ – НЕГОТИН

ДОБРО ДОШЛИ

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „БУБА У УХУ”

web_plakat1Чувена „Буба у уху“, рађена по комаду Жоржа Фејдоа, стекла је статус култне, ушла је у анале, као легендарна, најизвођенија и најдуговечнија српска позоришна представа. Ова дипломска представа Љубише Ристића задржала се 44. године на репертоару Југословенског драмског позоришта, изведена је 1650 пута и видело је преко милион гледалаца. „Буба“ је увек и без изузетка била распродата.
Нова – стара „Буба“ је кенотаф, сећање и поштовање за све из прве поделе којих више нема: за Бојана Ступицу, Николу Симића, и остале. Са новом поставком глумаца почела је да се изводи 2015. године.
22.марта , у 2о сати, на сцени Дома културе, у режији Љубише Ристића, и београдског позоришта КПГТ, моћи ће да је виде у Неготину.

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

web_Bilo_jednom_u_Srbiji16 и 17. март / СРЕДА И ЧЕТВРТАК/
БИЛО ЈЕДНОМ У СРБИЈИ
,  20.00 сати
Улазница: 300 динара
Карте се продају на билетарници Дома културе
на дан пројекције од 18.00 сати.

ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМА У САЛИ ДОМА КУЛТУРЕ – НЕГОТИН

ДОБРО ДОШЛИ

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА РАДОВА СА 27. САБОРА ЛИКОВНИХ УМЕТНИКА “ЗАЈЕЧАР 2021.”

web1У галерији Дома културе “Стеван Мокрањац” у Неготину отворена је изложба радова насталих на 27. Сабору ликовних уметника “Зајечар 2021.” Изложено је 15 слика и једна скулптура осморо уметника: Мирољуба Сретеновића из Kрагујевца, Недима Хаџи Ахметовића-Мафе и Драгољуба Фируловића-Фирула из Неготина, Дејана Трајковића из Врања, Мирка Стокића и Данице Kрстић из Зајечара, Милана Радаковића из Сомбора и Рајка Р. Kаришића из Београда.

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

10web7. март /ЧЕТВРТАК/
TURNING RED
ПОЦРВЕНЕЛА ПАНДА
,  17.00 сати
Улазница: 250 динара

Карте се продају на билетарници Дома културе 10. марта од 15.00 сати.

ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМА У САЛИ ДОМА КУЛТУРЕ – НЕГОТИН

ДОБРО ДОШЛИ

МЈУЗИКЛ „ВЕСЕЛО ДЕВОЈАЧКО ВЕЧЕ“ ОДУШЕВИО НЕГОТИНСКУ ПУБЛИКУ

web_01Да је урнебесни мјузикл „Весело девојачко вече“ у којем играју, певају и глуме Ивана Петерс, Тијана Дапчевић, Зорана Павић, Маја Брукнер и Јелена Ђукић, прави избор програма за Дан жена, потврдиле су бројне овације неготинске публике  и песма која се орила салом Дома културе „Стеван Мокрањац“ дуже од 90 минута.

.

ИЗЛОЖБA – 27. ЛИКОВНA КОЛОНИЈA ЗАЈЕЧАР 2021.

web_lik_kolonija-1У Среду 9. марта, 19:00 сати у галерија Дома културе отварање изложбе 27. Ликовне колоније Зајечар 2021.

На изложби ће бити представљено осморо уметника и петнаест ликовних радова.

ДОБРО ДОШЛИ

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани