(РE) KРЕАТИВНИ КУРС ГИТАРЕ

Gitarart_plakatНедеља, 24.фебруар у 13 сати
улаз слободан

У недељу 24.фебруара у 13 сати, биће одржана промоција (ре)креативног курса гитаре у унутрашњој галерији Дома културе. Присуствоваће представници Гитар-арт фестивала, професори Креативног курса гитаре, представник амбасаде Сједињених Америчких држава г-ђа Алка Батнагар, као и Влада Стоиљковић и Бојан Ивановски који ће извести концертни програм.

ДОБРО ДОШЛИ

Гитар Арт Фестивал кроз сарадњу са Петром Јанковићем, професором престижне америчке Џејкобс музичке школе Универзитета Индијана и уз подршку Министарства просвете Републике Србије и Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Београду, организује (Ре)Креативни курс Гитаре у намери да особама свих узраста, омогући брзо и једноставно учење свирања гитаре.

(Ре)Креативни курс Гитаре је замишљен као пројекат који уводи у савремене технике акустичне и класичне гитаре. Заснован је на специфичном програму који се већ петнаест година успешно користи на једној од најпрестижнијих музичких академија Indiana Universety Jacobs School of Music. (Ре)Креативни Курс Гитаре садржи четири нивоа тј. курса, која омогућавају континуинално усавршавање и напредовање кроз продубљивање знања савремених техника и стилова акустичне и класичне гитаре.

Први (Ре)Креативни Курс Гитаре Програм укључује: учење основних акорада у првој позицији, баре акорада, учење читања нота и таблатура на гитари, учење техника фингерстајл, као и основе музичке теорије.

Други (Ре)Креативни Курс Гитаре укључује: продубљивање знања савремених техника фингерстајл и класичне гитаре кроз проширени репертоар познатих поп/рок и класичних композиција, као и продубљивање знања у читању табулатра и традиционалног нотног система.

Трећи и четврти ниво (Ре)Креативног Курса Гитаре односи се на мастере у области рок, класичног, фламенко и џез стила.

Током курса полазници се поред специфичне музичке едукације имати прилику и да развијају културу критичког слушања музике кроз организоване одласке на концерте Гитар Арт Фестивала, а такође и кроз свирање професора гитаре на самом часу.

(Ре)Креативни Курс Гитаре почињје са радом на подрјучју Источне Србије уз помоћ и покровитељство Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Београду. Градови који се имати могућност да брзо и једноставно савладају гитарске технике кроз методе (Ре)Креативног Курса Гитаре су: Књажевац, Зајечар, Бор, Неготин и Мајданпек. (Ре)Креативни Курс Гитаре траје четири месеца и месечни трошкови похађања курса износе 2300 динара.

*Првих десет пријављених полазника (Ре)Креативног Курса Гитаре имају попуст од 20% на пуну цену курса и добијају комплет опрему на коришћење током трајанја курса.

-  32 наставне јединице (часови се одржавају два пута недељно у трајанју од 50 минута).
-   Групну наставу (10 полазника у свакој групи).
-   Учење класичног, рок и забавног изабраног репертоара.
-   Праћење курса уз наставни материјал и специфичан уџбеник намењен полазницима.
-  Могућност изнајмљивања, коришћења сопствене или куповине нове акустичне или класичне гитаре по повољнијој цени. (Изнајмљивање комплета: гитара, футрола, клупица – на 4 месеца износи 3.500,00 динара).
-  Гарантован успех за сваког полазника без обзира на узраст, таленат, слух и искуство (предходно музичко искуство није потребно).

Свако ће просвирати! Без изузетака. Гарантујемо! Јер сви смо ми помало звезде!

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани