„Три прасета“ за три школе

22. фебруар 2010 – Прахово, Јабуковац, Штубик

tri_praseta_1Више од двестотине дечака и девојчица у основним школама “Павле Илић Вељко” у Прахову, “Јован Јовановић Змај” у Јабуковцу и “Хајдук Вељко” у Штубику, одушевљено је у понедељак 22. фебруара испратило комедију „Три прасета“, коју је по мотивима популарне бајке Х.К. Андерсена, режирао Бобан Јовановић, а извели глумци Лутка сцене „Пепино“ из Ниша.
Кроз ликове симпатичних прасића, најмлађима је представљена прича о основним људским врлинама, вредностима и манама. Активно учествујући у представи деца су бројним коментарима, смехом и аплаузима, показала радост што су у прилици да у својим срединама поздраве гостовање глумаца.

Ако се има у виду љубав са којом позоришна луткарска група „Пепино“, чији је основни циљ да вредност луткарске уметности покаже деци, управо у оним срединама где нема позоришта за децу, ради овај посао већ тринаест година, потпуно је јасно зашто се њиховом појављивању најмлађи сваки пут радују.

Поред педагошких вредности, јасних порука, различитих типова лутака, музике, њихове представе, које су комбинација лутака и игре уживо, а намењене су, у првом реду, узрасту од предшколског до четвртог разреда основне школе, утичу на развој дечије маште.
Гостовања у основним школама у Прахову, Јабуковцу и Штубику организовао је Дом културе „Стеван Мокрањац“ Неготин.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани