ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „ШТО СИ ТИ СРЕЋАН ЧОВЕК“

web_7У галерији Дома културе „Стеван Мокрањац“ у четвртак 16. јуна промовисана је књига „Што си ти срећан човек“ Божидара Р. Благојевића, историчара и дугогодишњег директора Историјског архива у Неготину.

О књизи, чији је поднаслов „Сусрети и сећања“, а која је у односу на прво издања допуњена са стотинак нових страница, говорили су аутор и др Алемпије Вељовић, пензионисани професор Факултета техничких наука у Чачку.

web_5-Имао сам срећу и привилегију да кроз живот, посебно онај радни, упознам и дружим се са људима разних професија и занимања. Поседовао сам особине људи, којима је радозналост била саставни део живота и рада, жељни сазнања и друже се са људима од великог интелектуалног формата и личног интегритета, али и са обичним људима домаћинима који су својим радом стекли иметак и углед, вредан пажње, а у неким приликама и дивљења. Дружио сам се и са оним људима који су, не увек својом кривицом били на маргини друштва, који су ретко коме нанели штету, а били у разним приликама и дружењима често помињани – наводи Божидар Р. Благојевић.

Издавач књиге „Што си ти срећан човек“, чије је примерке аутор поклонио присутнима у галерији неготинског Дома културе, је  Установа Народно позориште Тимочке Kрајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“  у Зајечару.  Друго допуњено издање овог дела публиковано је 2020. али је промовисано тек сада због добро познатих околности пандемије вируса корона.

Публику у препуној галерији Дома културе „Стеван Мокрањац“ поздравио је, у име организатора промоције, мр Милан Радосављевић, уредник ликовног програма.

 Аутор текста и фотографија: Сузана Михајловић Јовановић

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани