Архиве: мај 2013

КОНЦЕРТ „СВИ НАШИ ПОБЕДНИЦИ“

plakat-POBEDNICI-2013У четвртак, 23.маја са почетком у 19 сати, у оквиру „Мајских свечаности“ у сали Дома културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину, биће приређен концерт „СВИ НАШИ ПОБЕДНИЦИ“. На концерту ће се представити ученици основне и средње музичке школе „Стеван Мокрањац“ Неготин, који су награђивани и освајали награде на такмичењима. Улаз је слободан.

ДОБРО ДОШЛИ

КОНЦЕРТ „ЗВУЦИ МОКРАЊЧЕВИХ СЛЕДБЕНИКА“

Plakat-Mokranjcevi-sledbenici-2013У  уторак,  21.маја 2013. у 20 сати биће одржан традиционални концерт “Звуци Мокрањчевих следбеника”, у сали Дома културе у Неготину, а у оквиру “Мајских свечаности”.  Представиће се Миља Поповић – клавир и Владица Транић – сопран. Концерт “Звуци Мокрањчевих следбеника”, традиционално се организује у Дому културе „Стеван Мокрањац” у Неготину. Учествују млади Неготинци који су музичко образовање започели у Неготину а сада се налазе на школовању или на раду  у Неготину или у другим градовима наше земље или у иностранству. Улаз је слободан.

ОДРЖАНА РЕПУБЛИЧКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“ У ВАЉЕВУ

Jana-CeklanovicУ петак, 17. маја 2013. године, у Ваљеву, одржана је 45. Смотра рецитатора Србије „Песниче народа мог“, на којој су учествовали најбољи рецитатори, са предходно одржаних Општинских и Окружних такмичења, из 22 Округа. Борски округ представљали су Данило Васић у категорији млађег узраста и Марија А. Младеновић из Бора у категорији старијег узраста. У организацији Дома културе „Стеван Мокрањац“ , Борски округ, у категорији средњег узраста, представљала је Јана Чеклановић, ученица осмог разреда ОШ „Вук Караџић“ из Неготина, која је на 45. Смотри рецитатора Србије освојила престижно друго место.

Оцењивачка комисија Смотре у саставу: мр Верица Ракоњац Павловић, председница, Нела Михаиловић и Миодраг Петровић, чланови, вредновала је избор песме примерен узрасту и полу рецитатора, акцентуацију и дикцију, природност, изражајност и сугестивност рецитовања.

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ И ИЗЛОЖБА „ГВОЗДЕНА КРВ“

promocija119.05У организацији Народне библиотеке “Доситеј Новаковић“ приређена је промоција књиге „Гвоздена крв“ аутора Милоја Димиресковића.

ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ КУД-а „СТЕВАН МОКРАЊАЦ“

KUD_1У оквиру Мајских свечаности у суботу 18. маја, одржан је дванаести по реду годишњи концерт културно-уметничког друштва „Стеван Мокрањац“. Гости неготинског ансамбла, на сада већ традиционалном концерту били су чланови културно уметничких друштва ”Соко” из Сокобање и “Карбулово” из Карбулова.

СОНГ – СУСРЕТИ МЛАДИХ

Plakat-SongУ четвртак 16.маја у 20 сати, у оквиру мајских свечаности, у сали Дома културе биће одржано ревијално вече „СОНГ-а“, учествоваће ОШ „Вук Караџић“, ОШ „Бранко Радичевић, ОШ „Вера Радосављевић“, Музичка школа, Техничка школа и Пољопривредна школа. Улаз је слободан.

ДОБРО ДОШЛИ

ВЕЧЕ ПОЕЗИЈЕ АДАМА ПУСЛОЈИЋА

adamprom11405У једноипочасовном дружењу са Неготинцима, али и пријатељима из Зајечара и Кладова, почасни грађанин Неготин, Адам Пуслојић, књижевник и преводилац, члан Српског ПЕН-клуба, Удружења књижевника и удружења књижевних преводилаца Србије, промовисао је најновији избор поезије, критика и есеја, који су у четири луксузна издања, публиковали београдска “Просвете” и Центар за културу града Зајечара.

ЕРОТИКА У ДЕЛИМА НАИВНИХ И МАРГИНАЛНИХ УМЕТНИКА

У уторак, 14.маја у 20 сати у галерији Дома културе биће одржана  изложба слика  „ЕРОТИКА У ДЕЛИМА НАИВНИХ И МАРГИНАЛНИХ УМЕТНИКА″, музеја наивне и маргиналне уметности из Јагодине .  Ради се о делима одабраних аутора из збирке МНМУ из Јагодине. Улаз је слободан.

ДОБРО ДОШЛИ

ВЕЧЕ ПОЕЗИЈЕ АДАМА ПУСЛОЈИЋА

PLAKAT-AdamУ уторак, 14.маја од 18 сати у галерији Дома културе биће преређено вече поезије Адама Пуслојића- почасног грађанина Неготина 2013.г. Улаз је слободан.

ДОБРО ДОШЛИ

ЗАВРШНА СМОТРА 40. СУСРЕТА СЕЛА

Најбољи појединци и групе јубиларне 40. манифестације изворног народног ствараштва „Сусрети села“, представили су се на завршној смотри, која је одржана на Градском тргу у Неготину, у склопу Мајских свечаности. Том приликом уручене су и награде и признања победницима овогодишње смотре.

ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ ТУРНЕЈА 2013 – СЛОБОДНА ЗОНА

13. до 17.маја у 19,30
улаз слободан

turneja-2013Турнеја Слободне зоне која ове године пролази кроз чак 36 градова Србије, након успешних пројекција у априлу, наставља даље. Пет најбољих филмова, према гласовима 15 000 посетилаца новембарског фестивала, повећавају своју гледаност широм Србије. До сада је турнеја прошла кроз Бечеј, Нови Сад, Шабац, Краљево, Крагујевц, Вршац, Ниш, Лазаревац, Инђију, Чачак и Кикинду. У мају, станице су у Пријепољу, Суботици, Сремској Митровици, Ужицу, Врању, Кањижи, Неготину /градски биоскоп/, Бору, Петровцу на Млави, Лесковцу, Димитровграду, Сомбору, Зрењанину, Панчеву, Лозници, Зајечару, Новом Пазару и Бачкој Паланци.

МАЈСКЕ СВЕЧАНОСТИ 2013

plakat_majske svecanosti

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани