ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „ДИГИТАЛНИ ОТИСЦИ“

rtg5tg5У галерији Мокрањчеве родне куће отворена је изложба дигиталних отисака аутора неготинских уметника Сање и Милана Радосављевића. У недавно реконстрисаној галерији у сутерену Мокрањчеве родне куће изложено је 20 радова  израђених савременим дигиталним техникама и алатима. Изложбу је отворио директор музеја Ивица Трајковић. Бројни љубитељи ликовне уметности имали су прилику да уживају у занимљивом споју дигиталних отисака, и то колоритних  Сањиних и црнобелих Миланових, у амбијенту рустичне галерије Мокрањчеве куће.

-  Савремене дигиталне технике омогућавају нам да стварамо само додиром дисплеја, без платна и четкица, ван атељеа, док чекамо у реду или одмарамо и то је за нас било изузетно инспиративно и фасцинантно – поручио је аутор  Милан Радосављевић.

Сања Радосављевић, рођена 1971. године у Неготину. Дипломирала на Факултету примењених уметности и дизајна у Београду 1996. на смеру дизајн графике, одсек фотографија. Излагала је на више колективних изложби. Ради као наставник ликовне културе у основној школи од 1996. године.

 

Радосављевић Милан, рођен 1964. године у Неготину. Дипломирао на Факултету ликовних уметности 1994. у класи професора Живојина Туринског. Члан УЛУС-а од 1997. године. Магистрирао у класи професора Драгана Јовановића на ФЛУ у Београду, 2002. године. Излагао је на више самопсталних и колективних изложби широм Србије и иностранству.

 Организатори изложбе су Дом културе  „Стеван Мокрањац“ и Музеј Крајине.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани