ХОР “МОКРАЊАЦ“ ИЗ БЕОГРАДА ПОБЕДНИК НАТПЕВАВАЊА

Hor-Mokranjac,-BeogradХор “Мокрањац“ из Београда под управом др Kатарине Станковић победник је Натпевавања хорова 55. „Мокрањчевих дана“ у Неготину. Овај, најстарији ансамбл Певачког друштва Храма Светог Саве у Београду који у децембру обележава 90 година постојања, представио се у Неготину делима свог оснивача Kосте Манојловића, Kорнелија Станковића, Стевана Мокрањца, како и налажу пропозиције такмичења, као и композицијама Милоја Милојевића и Драгане Величковић.

web2-Срце ми је пуно, очи препуне суза и узбуђење је заиста превелико због вечерашњег нашег наступа и због победе на јубиларним „Мокрањчевим данима“. Изузетна нам је част што смо уопште били овде, велика је обавеза било представити хорове из Храма Светог Саве и велика част да наступимо на Натпевавању ове године када су услови знамо какви и како се радило. Поносна сам на свој мали одабрани тим –  прве су импресије диригента победничког хора др Kатарине Станковић.
Жири у саставу: проф. др Соња Маринковић, музиколог, др ум. Тамара Адамов Петијевић, диригент и Радмила Смиљанић, оперска уметница награду за најбоље извођење Мокрањчевог дела, његове Друге руковети, доделио је Лесковачком црквено певачком друштву „Бранку“ под управом Мирољуба Цветковића.
Kрагујевачком Певачком друштву којим је дириговао Ђорђе Цатић припала је награда за трагалачки однос према домаћем хорском репертоару, док је Хору „Бачки певачи“ из Врбаса под управом Јелене Алексић уручена захвалница за учешће.

 

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани