Архиве: јануар 2010

Национални дан без дуванског дима

31. јануар 2010

Дом културе “Стеван Мокрањац” и Еколошко друштво “Бадем” организовали су 31.јануара у спомен соби Ђорђа Станојевића обележавање Националног дана без дуванског дима. Изложбу ликовних радова чији су аутори ученици Неготинске Гимназије за овај програм селектовао је и приредио, у име Дома културе, мр Милан Радосављевић, уредник ликовног програма.

„АНЂЕЛИ И ВИЛЕ“ у галерији Дома културе

21. јануар 2010 – Галерија Дома културе

За прву ликовну поставку у овој години, Дом културе „Стеван Мокрањац“ Неготин, одабрао је изложбу „Анђели и виле у наивној и маргиналној уметности“, ауторке Иване Јовановић из фонда Музеја наивне и маргиналне уметности у Јагодини, са којим Дом културе има традиционално добру вишегодишњу плодотворну сарадњу.

Представа за најмлађе – „ТРИ ПРАСЕТА“

21. јануар 2010 – Вртић “Пчелица”

Близу тристотине дечака и девојчица у неготинском вртићу „Пчелица“ пратило је са одушевљењем комедију „Три прасета“, коју је по мотивима популарне бајке Х.К.Андерсена, режирао Бобан Јовановић, а извели глумци Лутка сцене „Пепино“ из Ниша. Кроз ликове симпатичних прасића, најмлађима је представљена прича о основним људским врлинама, вредностима и манама.

Дан рођења Стевана Стојановића Мокрањца

9. јануар 2010 – Мокрањчева родна кућа

mokranjac_rodjendan_5Традиционалним паљењем ватре у огњишту Мокрањчеве родне куће и полагањем цвећа на споменик композитора, 9.јануара, настављен је програм обележавања дана рођења Стевана Стојановића Мокрањца.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани