izdv_54Mdani_RTS

СВЕЧАНО ЗАТВОРЕНИ 54. “МОКРАЊЧЕВИ ДАНИ” У НЕГОТИНУ

Kонцертом Хора и Симфонијског оркестра Радио телевизије Србије под управом Бојана Суђића у Неготину су након седам фестивалских дана завршени 54. “Мокрањчеви дани” . Маестро Суђић одлучио се да програм насловљен као више »

54Mdani_promocija1

ПРОМОЦИЈА КОЛЕКТИВНЕ МОНОГРАФИЈЕ: „БАНАТСКИ ФАЛСТАФ – КОМИЧНА ОПЕРА ПОП ЋИРА И ПОП СПИРА ДЕЈАНА ДЕСПИЋА“

У Мокрањчевој родној кући  публици 54. фестивала „Мокрањчеви дани“ представљена је колективна монографија „Банатски Фалстаф – Комична опера Поп Ћира и поп Спира Дејана Деспића“. Реч је о својеврсном зборнику стручних радова више »

izdv_54Mdani_Klasikau11_Zajecar2

КЛАСИКА У 11

У последњем овогодишњем програму „Класика у 11“ на 54. Мокрањчевим данима, данас се у центру Неготина представио врло млад хорски ансамбл, Градско певачко друштво „Стеван Мокрањац“ из Зајечара. Овај хор је јуче, више »

izdv_54Mdani_LjubicaMaric1

KОНЦЕРТ БЕОГРАДСКОГ КАМЕРНОГ ОРКЕСТРА „ЉУБИЦА МАРИЋ“

Београдски камерни оркестар „Љубица Марић“, под управом диригента и уметничког руководиоца Радета Пејчића, публици 54. „Мокрањчевих дана“ представили су се програмом „Црни горо“ и делима домаћих аутора. -Претпостављам, као и за сваког више »

54Mdani_cembalo3

КОНЦЕРТ: ПАСАКАЉА И ЧАКОНА

У галерији Мокрањчеве родне куће приређен је концерт „Пасакаља и чакона“ наше истакнуте чембалисткиње Светлане Стојановић Кутлача. Концерт је посвећен историјату барокних музичких форми пасакаље и чаконе. На програму су била дела више »

Архиве: јануар 2010

Национални дан без дуванског дима

31. јануар 2010

Дом културе “Стеван Мокрањац” и Еколошко друштво “Бадем” организовали су 31.јануара у спомен соби Ђорђа Станојевића обележавање Националног дана без дуванског дима. Изложбу ликовних радова чији су аутори ученици Неготинске Гимназије за овај програм селектовао је и приредио, у име Дома културе, мр Милан Радосављевић, уредник ликовног програма.

„АНЂЕЛИ И ВИЛЕ“ у галерији Дома културе

21. јануар 2010 – Галерија Дома културе

За прву ликовну поставку у овој години, Дом културе „Стеван Мокрањац“ Неготин, одабрао је изложбу „Анђели и виле у наивној и маргиналној уметности“, ауторке Иване Јовановић из фонда Музеја наивне и маргиналне уметности у Јагодини, са којим Дом културе има традиционално добру вишегодишњу плодотворну сарадњу.

Представа за најмлађе – „ТРИ ПРАСЕТА“

21. јануар 2010 – Вртић “Пчелица”

Близу тристотине дечака и девојчица у неготинском вртићу „Пчелица“ пратило је са одушевљењем комедију „Три прасета“, коју је по мотивима популарне бајке Х.К.Андерсена, режирао Бобан Јовановић, а извели глумци Лутка сцене „Пепино“ из Ниша. Кроз ликове симпатичних прасића, најмлађима је представљена прича о основним људским врлинама, вредностима и манама.

Дан рођења Стевана Стојановића Мокрањца

9. јануар 2010 – Мокрањчева родна кућа

mokranjac_rodjendan_5Традиционалним паљењем ватре у огњишту Мокрањчеве родне куће и полагањем цвећа на споменик композитора, 9.јануара, настављен је програм обележавања дана рођења Стевана Стојановића Мокрањца.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани