izdvojeno

ПРОГРАМ 53. ФЕСТИВАЛА „МОКРАЊЧЕВИ ДАНИ“

више »

izdvojeno

ЛИКОВНО РЕШЕЊЕ ЗА ВИЗУЕЛНИ ИДЕНТИТЕТ 53. „МОКРАЊЧЕВИХ ДАНА“

„Осу се небо звездама“ Ликовно решење за визуелни идентитет 53. Мокрањчевих дана,  младог аутора Андреје Милошевића, са Мокрањчевим ликом представљеним кроз сазвежђе звезда, као и слоган Фестивала „Осу се небо звездама“, по више »

Архиве: јануар 2010

Национални дан без дуванског дима

31. јануар 2010

Дом културе “Стеван Мокрањац” и Еколошко друштво “Бадем” организовали су 31.јануара у спомен соби Ђорђа Станојевића обележавање Националног дана без дуванског дима. Изложбу ликовних радова чији су аутори ученици Неготинске Гимназије за овај програм селектовао је и приредио, у име Дома културе, мр Милан Радосављевић, уредник ликовног програма.

„АНЂЕЛИ И ВИЛЕ“ у галерији Дома културе

21. јануар 2010 – Галерија Дома културе

За прву ликовну поставку у овој години, Дом културе „Стеван Мокрањац“ Неготин, одабрао је изложбу „Анђели и виле у наивној и маргиналној уметности“, ауторке Иване Јовановић из фонда Музеја наивне и маргиналне уметности у Јагодини, са којим Дом културе има традиционално добру вишегодишњу плодотворну сарадњу.

Представа за најмлађе – „ТРИ ПРАСЕТА“

21. јануар 2010 – Вртић “Пчелица”

Близу тристотине дечака и девојчица у неготинском вртићу „Пчелица“ пратило је са одушевљењем комедију „Три прасета“, коју је по мотивима популарне бајке Х.К.Андерсена, режирао Бобан Јовановић, а извели глумци Лутка сцене „Пепино“ из Ниша. Кроз ликове симпатичних прасића, најмлађима је представљена прича о основним људским врлинама, вредностима и манама.

Дан рођења Стевана Стојановића Мокрањца

9. јануар 2010 – Мокрањчева родна кућа

mokranjac_rodjendan_5Традиционалним паљењем ватре у огњишту Мокрањчеве родне куће и полагањем цвећа на споменик композитора, 9.јануара, настављен је програм обележавања дана рођења Стевана Стојановића Мокрањца.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани