“КАРОЛИНА НОЈБЕР” НА СЦЕНИ ДОМА КУЛТУРЕ

02.02.2011, Неготин

Karolina-1На сцени Дома културе „Стеван Мокрањац” у четвртак 10. фебруара у 20 сати биће играна позоришна представа “Каролина Нојбер” позоришта из Зајечара.

Представа је рађена по тексту драмског писца Небојше Ромчевића, у адаптацији и режији Милоша Јагодића , у представи играју: Биљана Ђуровић, Милош Ђуричић, Милутин Вешковић, Драгана Јовановић, Предраг Грбић, Владимир Милошевић и Наташа Петровић.

Karolina-2Комад говори о сукобу два типа културе,  елитистичког и потрошачко- забавног и искључивости са којом се може прихватити било која од њих. Каролина Нојберг је иначе чувена немачка глумица из 18. века. Преко њених ставова преламају се и ставови данашњег друштва кроз једну од њених реплика “да народ увек добије оно сто заслузује”.

Премијером представе „Каролина Нојбер“ октобра претходне године, завршен је фестивал „Дани Зорана Радмиловића“ у Зајечару.

Цена појединачне улазнице је 250 динара, а за организоване посете са више од 10 пријављених 200 динара. Карте се могу купити и преузети на билетарници Дома културе од четвртка, 03. фебруара од 10-14 и од 17-19 сати или резервисати на телефон 543-676.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани