ПРВА ПРОЈЕКЦИЈА У ДИГИТАЛИЗОВАНОМ БИОСКОПУ ДОМА КУЛТУРЕ

web3Уз примену свих епидемиолошких мера заштите од коронавируса, у биоскопу  Дома културе „Стеван Мокрањац“ , приказан је први филм на најсавременијој дигиталној опреми. Љубитељи филмске уметности у Неготину имали су прилику да уживају у хит филму „Сећања из Италије“, уз врхунски аудио и визуелни доживљај.

Одлична посећеност, максимална у тренутним околностима, са режимом седења који прописују званична акта Владе Србије, показује да су Неготинци препознали квалитет нових технологија у сфери кинематографије и даје велику наду да ће се и неготинска публика вратити у биоскопе. На тај начин оствариће се и циљ више него значајног пројекта дигитализације неготинског биоскопа, вредног  око 10 милиона динара. Неготин се, иначе, овим пројектом сврстао у ред ретких градова ван Београда који својој публици пружа могућност потпуног доживљаја најновијих филмских остварења.

На велико задовољство Дома културе „Стеван Мокрањац“, организатора овог програма који се реализује у оквиру манифестације „Неготинско лето 2021“, под покровитељством Општине Неготин,  коментари публике о новој опреми и избору поклон филма љубитељима филмске уметности,  били су више него повољни.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани