Архиве: новембар 2022

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА АНИТЕ ГАВРИЛОВИЋ

web2Анита Гавриловић из Неготина, чланица Удружења ликовних уметника „Луна” из Ниша и Удружења ликовних стваралаца „Милена Павловић Барили” Пожаревац, представила се у уторак, 22. новембра, на самосталној изложби, радовима из циклуса „Сагоревање“. Изложба је, у присуству бројне публике, отворена у Галерији неготинског Дома културе „Стеван Мокрањац“, организатора изложбе, и моћи ће да се разгледа и наредних дана.

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА 2022.

web_miholjski_susreti_sela_2022Манифестација „Михољски сурети села 2022“ биће одржана, уз покровитељство Министарства за бригу о селу Републике Србије и Општине Неготин, у крајинском селу Јабуковац, у недељу 27. новембра. Циљ манифестације „Михољски сусрети села 2022“ која се ове године организује у 87 градова и општина, је неговање културе и традиције, и обогаћење друштвеног и спортског живота у селима широм Србије.

СТАНИ ДА ТЕ СЛИКАМ

web4Данас су у посети и разгледању галеријских простора у Дому културе „Стеван Мокрањац“ били малишани Предшколске установе „Пчелица“. Реч је о деци мешовитe и старијe васпитнe групe, са васпитачицама Сандром Алавук и Златом Станисављевић. Посета је организована у оквиру реализације пројекта „Стани да те сликам“, којим деца „Пчелице“, још у раном узрасту, истражују фотографију и откривају начине њеног настанка.

ИЗЛОЖБА АНИТЕ ГАВРИЛОВИЋ – „САГОРЕВАЊЕ“

web_plakatУ уторак, 22. новембра у 19.00 сати у галерији Дома културе отварање изложбе ликовних радова Аните Гавриловић.
Биће изложено осамнаест ликовних дела из циклуса Сагоревање.

ДОБРО ДОШЛИ

web_2Са пројекције документарног филма „Рајачке и Рогљевачке пивнице“, аутора Данила Петровића у Дому културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину.

ПРОМОЦИЈА ФИЛМА „РАЈАЧКЕ И РОГЉЕВАЧКЕ ПИВНИЦЕ“

web_BademДом културе „Стеван Мокрањац“ организује промоцију филма
РАЈАЧКЕ И РОГЉЕВАЧКЕ ПИВНИЦЕ
Аутора: мр Данила Петровића

Промоција ће се одржати у
Галерији Дома културе,
16. новембра /среда/ у 18.00 сати

Улаз је слободан,
Добро дошли

ОДРЖАНА ИЗЛОЖБА СЛИКА СА 28. САБОРА ЛИКОВНИХ УМЕТНИКА „ЗАЈЕЧАР 2022.“

web_1Захваљујући сарадњи Дома културе “Стеван Мокрањац” и Установе Народно позориште Тимочке крајине – Центар за културу “Зоран Радмиловић”, у Неготину је у четвртак, 10. новембра отворена изложба слика са 28. Сабора ликовних уметника “Зајечар 2022.”

А КАПЕЛА ГРУПА „ФАМОС“ ГОСТУЈЕ У НЕГОТИНУ

web_FamosУ организацији Дома културе “Стеван Мокрањац”, у четвртак, 17. новембра, на извођачкој сцени, наступиће Вокална а капела група „Фамос“, коју су основали млади музички ентузијасти, са идејом да музичке жанрове тумаче на нов и другачији начин и тако их приближе публици различитих узраста и различитих интересовања.

Репертоар Групе је разнолик и обухвата дела страних и домаћих аутора, поп, рок, филмску и духовну музику. Циљ групе је, пре свега, стварање нових генерација љубитеља музике, без предрасуда о жанровима, затим промоција и афирмација младих ентузијастичних уметника као и очување вокалног а капела жанра. „Фамос“ интерпретира музику из различитих периода у посебно написаним аранжманима.

ИЗЛОЖБA – 28. САБОР ЛИКОВНИХ УМЕТНИКА ЗАЈЕЧАР 2022.

web_izlozba-ZajecarУ Четвртак 10. новембра у 20.00 сати у галерија Дома културе отварање изложбе 28. Сабора ликовних уметника- Зајечар 2022.

На изложби ће бити представљено десеторо уметника и деветнаест ликовних радова.

ДОБРО ДОШЛИ

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

КОЛЕКТИВНА ПОСЕТА БИОСКОПУ ДОМА КУЛТУРЕ „СТЕВАН МОКРАЊАЦ“

Петак, 4.новембар 2022.године.

За ученике Основне школе „Павле Илић Вељко“ из Душановца, Прахова и Радујевца и школа „Бранислав Нушић“ из Уровице и „12. септембар“ из Неготина, у петак, 4. новембра, у преподневним сатима, органозована је пројекција филма „Вучје бобице“, који је дан раније био на редовном репертоару биоскопа Дома културе „Стеван Мокрањац“ Неготин. Ђаци су филм о четворочланој породици и њиховом свакодневном суочавању са изазовима  живота у урбаној средини пратили с великим интересовањем и пажњом.

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „САН О МИЛЕНИ“

web_san-o-MileniПредстава „Сан о Милени“
Уторак 15. новембар у 20 сати
Улазница: 400 динара
.
.
Милена Павловић Барили (1909-1945) сликарка, поетеса, сценографкиња, илустраторка, централна је тема представе.
Представа дефинише најважније животне догађаје Милене Павловић Барили преламајући је кроз призму њених ремек дела.
Животни, емотивно рационални и каријерни успони и падови славне уметнице покрећу вечите теме пута у уметности – трагање, остварење, трагика историјских околности…
Представа је поетизовани запис о животу и делу једне од најзанимљивијих домаћих уметница, која је стекла светску славу.
Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани