Архиве: новембар 2023

ВЕЧЕ НЕЗАБОРАВНИХ ХИТОВА КОРНЕЛИЈА БАТЕ КОВАЧА

web_OdjekУ петак, 1. децембра 2023. године у Дому културе у Неготину од 20 сати биће приређен целовечерњи концерт „Једно прошло доба“ камерног хора „Одјек“ и пријатеља – вече посвећено музици Корнелија Бате Ковача.
Улазнице по цени од 500 динара у продаји су од понедељка 27. новембра. Билетарница ради од 9-13 и од 17-19 сати. Телефон за информације и резервације: 0648399358

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

web_ZELJA30. новембар /ЧЕТВРТАК/ у 18.00 сати
ЖЕЉА /WISH/
Цена улазнице 300 динара
Продаја улазница на дан пројекције
пре подне од 9.00 до 13.00 сати и после подне од 16.00 сати

ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМОВА У САЛИ ДОМА КУЛТУРЕ – НЕГОТИН
ДОБРО ДОШЛИ

НУШИЋЕВА „АУТОБИОГРАФИЈА“ АКТУЕЛНА И ПОСЛЕ СКОРО ЈЕДНОГ ВЕКА

web-Autobiografija4На сцени Дома културе “Стеван Мокрањац“ у Неготину 23. новембра група професионалних глумаца београдског „Окрет“ театра играла је представу „Аутобиографија“ коју је по тексту Бранислава Нушића режирао Јован Грујић.

 Била је то прилика да заинтересована публика види причу о нашем менталитету који се не мења а представа је била потврда да се и данас смејемо истим стварима којима су се људи смејали и пре више деценија.

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ПОЗОРИШТЕ – НУШИЋЕВА „АУТОБИОГРАФИЈА“ У ДОМУ КУЛТУРЕ 23. НОВЕМБРА

web_AutobiografijaПозоришна представа
АУТОБИОГРАФИЈА

Четвртак, 23. новембар 2023. у 20.00
Дом културе „Стеван Мокрањац“ Неготин

УЛАЗ: 300 дин.

Kако описати Нушићеву аутобиографију?

Знамо врло добро како је Нушић видео нас из свога угла; осликао нас је кроз министарке, сумњива лица, покојнике, родбине, разне полтроне, кроз мале људе са маргина главних догађаја. Међутим, Нушићева аутобиографија је јединствена прилика да видимо Нушића из угла Нушића.

ОДРЖАНИ „МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА“ У СИКОЛУ

web1У Сиколу су, у суботу 11. новембра, одржани овогодишњи „Михољски сусрети села“ под покровитељством Министарства за бригу о селу Републике Србије и Општине Неготин а уз суорганизацију Дома културе „Стеван Мокрањац“ Неготин, КУД „Чучук Стана“ из Сикола, Месне заједнице Сиколе и бројних мештана и пријатеља овог крајинског села.

Манифестација „Михољски сусрети села“ која се ове године организује у 95 градова и општина у Србији за циљ има оживљавање села, промовисање традиционалног начина живота, народне културе и традиције и унапређивање друштвеног и спортског живота у селима широм Србије.

.

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

web1
web2

15. новембар /СРЕДА/ у 19.00 сати
КАПЕТАН МАРВЕЛ 2
Цена улазнице 300 динара
Продаја улазница на дан пројекције
пре подне од 9.00 до 13.00 сати и после подне од 17.00 сати

16. новембар /ЧЕТВРТАК/ у 18.00 сати
КАНТЕРВИЛСКИ ДУХ
Цена улазнице 250 динара
Продаја улазница на дан пројекције
пре подне од 9.00 до 13.00 сати и после подне од 16.00 сати

ОДЛОЖЕНА ПРОЈЕКЦИЈА ДЕЧИЈЕГ ФИЛМА „КАНТЕРВИЛСКИ ДУХ“

web_bioskop-01Поштована публико, како Дому културе „Стеван Мокрањац“ до 16.30 сати није испоручен филм „Кантервилски дух“ принуђени смо, нажалост, да вечерашњу биоскопску пројекцију откажемо.
.
Уз извињење, информација да ћемо Вас о наредном могућем термину за емитовање благовремено обавестити.
.
Хвала на разумевању.

ПОВОДИ: ДАНИЦА МАСТИЛОВИЋ, ВЕЛИКО ИМЕ СВЕТСКЕ ОПЕРСКЕ СЦЕНЕ

web1На данашњи дан (7. новембар) пре 90 година у Неготину је рођена Даница Мастиловић, првакиња Франкфуртске опере, која је стекла репутацију једног од најпознатијих драмских сопрана света.
У Неготину, родном граду Данице Мастиловић, нажалост, мало се или недовољно зна о светској диви, која је као првакиња Франкфуртске опере гостовала на свим оперским сценама света – од Миланске скале до Метрополитена.
Ко је била Даница Мастиловић, велико име, једна од највећих уметница које је Неготин имао?!
Рођена је 7. новембра 1933. године у Неготину. Преминула је ове године у јулу, у Драјајху у Немачкој, као Daniza Mastilovic. Рођена је на истоку Србије као ћерка Луке Мастиловића и Љубице Пајкић. Још као студенткиња певања на Београдском конзерваторијуму код Николе Цвејића, наступала је у разним београдским оперетним позориштима од 1955. до 1957. године. Без знања немачког и без дипломе, Даница Мастиловић, коју је у Београду открио тадашњи диригент из Франкфурта Волфганг Ренерт,

„МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА“ 11. НОВЕМБРА У СИКОЛУ

web_Miholjski-SS2023_1
web_Miholjski-SS2023_2
Сиколе је ове године домаћин манифестације „Михољски сурети села“. Уз покровитељство Министарства за бригу о селу Републике Србије и Општине Неготин, за суботу 11. новембар најављен је целодневни програм.
Свечано отварање манифестације је у 10 сати у школи у Сиколу. После поздравне речи представника општине Неготин, биће уприличена изложба ученичких радова посвећених Чучук Стани, а у овом делу програма учествује и Хор Храма Свете Тројице из Неготина под управом диригента Светлане Кравченко.
У центру села у 11 сати полагањем цвећа на споменик палим ратницима биће обележен Дан примирја у Првом светском рату. На храброст српских јунака подсетиће нас Маја Станојловић, професор историје.

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

web_bioskop

7. новембар /УТОРАК/ у 19.00 сати
ХЕРОЈИ ХАЛИЈАРДА
Цена улазнице 300 динара
Продаја улазница на дан пројекције
пре подне од 9.00 до 13.00 сати и после подне од 17.00 сати

9. новембар /ЧЕТВРТАК/ у 18.00 сати
КАНТЕРВИЛСКИ ДУХ
Цена улазнице 250 динара
Продаја улазница на дан пројекције
пре подне од 9.00 до 13.00 сати и после подне од 16.00 сати
.
ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМОВА У САЛИ ДОМА КУЛТУРЕ – НЕГОТИН
ДОБРО ДОШЛИ

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани