Архиве: март 2013

ИЗЛОЖБА ЦРТЕЖА ПОЉУПЦИ

PozivnicaУ среду, 27.марта од 20 сати у галерији Дома културе биће одржана изложба цртежа Пољупци академског уметника Весне Кнежевић из Београда. Улаз је слободан.

ДОБРО ДОШЛИ

.

„THE FRAJLE“ ПУТОВАЊЕ КОНЦЕРТОМ

Сала Дома културе
Уторак, 26.март у 20,30 сати

The-Frajle-400x400Популарни новосадски квартет „The Frajle“ одржаће концерт у Неготину, 26.марта у Дому културе, у духу свог студијског првенца Наш први албум са путовања. Четри вокала Марија, Наташа, Јелена и Невена, познате по својим занимљивим наступима са атрактивним костимима, поред својих хитова као што су „Ich Liebe Dich“, „Štiklice“ и други, извешће и неке од својих атрактивних и необичних обрада популарних светских нумера. Ово је њихов први наступ у Неготину, а познајући оригиналност и темпераментност ових дама, атмосфера ће бити сигурно сјајна.

„ЖЕНСКИ РАЗГОВОРИ“ ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА ВРАЊАНСКОГ ПОЗОРИШТА

Zenski-razgovori-2У петак, 22.марта, са почетком у 20 сати, на позоришној сцени Дома културе у Неготину, гостоваће позориште “Бора Станковић” из Врања, представом “ЖЕНСКИ РАЗГОВОРИ”, по тексту Душка Радовића у режији Небојше  Дугалића.

Питка и занимљива прича која ће вас забавити и у којој ћете се пронаћи.

Улаз 250 дин/ 200 дин. организоване посете

ДОБРО ДОШЛИ !

ПОЧЕЛИ 40.“СУСРЕТИ СЕЛА“

Наступом културно уметничких друштава „Младост“ из Чубре и „Вук Караџић“ из Видровца, у суботу, 16. марта, почела је традиционална манифестација изворног народног стваралаштва „Сусрети села“ у општини Неготин.

Манифестацију која се по 40. пут одржава у нашој општини, отворио је председник Скупштине општине Неготин, Дамир Ракић. Он је том приликом истакао да локална самоуправа даје пуну подршку оваквим манифестацијама и неговању народних обичаја и традиције.

ИЗЛОЖБА „ВИНО ГРАД“

Мала сцена – биоскоп
понедељак, 11. март у 20 сати

Избор радова студената Архитектонског факултета из Београда, насталих на тему „УМЕТНОСТ ЈАВНИХ ПРОСТОРА“.
Изложени радови су резултат сарадње Архитектонског факултета из Београда при реализацији пројекта АУТЕНТИЧНО-ЕТНО, Општине Неготин и ГИЗ-а. Изложба траје до краја маја месеца.У малој галерији биоскопа“Крајина“ приређена је изложба “ВиноГрад”. Реч  је о радовима студената Архитектонског факултета, односно њиховим идејама за уређење и промоцију пивница, које је неготинска пубила имала прилику премијерно да види на Градском тргу у оквиру прошлогодишњих Мајских свечаности.

ФЕСТИВАЛ ВИТЕШКИХ ВИНА

vitesko-vinoУ четвртак 07.марта, у фоајеу (холу) Дома културе, у времену од 14 до 20 сати биће одржан Фестивал „Витешких вина“. Бесплатан улаз и дегустација свих вина.

 

ДОБРО ДОШЛИ

ПОЧИЊУ 40. СУСРЕТИ СЕЛА

3686_1Традиционална манифестација изворног народног стваралаштва „Сусрети села“ у општини Неготин, почеће у суботу 16. марта у 20 сати у Чубри, месној заједници која је прошле године понела титулу свеукупног победника. Том приликом културно – уметничко друштво из Чубре угостиће чланове КУД-а из Видровца. За учешће на јубиларним 40. Сусретима села, ове године, пријавило се 13 села и то: Јабуковац, Тамнич, Јасеница, Сиколе, Шаркамен, Буковче, Штубик, Поповица, Мокрање, Кобишница и Чубра, а после вишегодишње паузе у такмичење ће се поново укључити и МЗ Видровац.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани