Архиве: јануар 2013

СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА У ДОМУ КУЛТУРЕ

Поводом великог православног празника и школске славе, Светог Саве у Дому културе „Стеван Мокрањац“ приређена је традиционална Светосавска академија.
Академији су присуствовали Епископ тимочки Јустин, свештенство Црквене општине Неготин, братство манастира Буково и представници општине Неготин.

ИЗЛОЖБА ДУБОРЕЗА ЕПИСКОПА ЈУСТИНА

4033_1 [800x600]У галерији Дома културе отворена је изложба дубореза “Сила Часног Крста” чији је аутор Епископ Тимочки Јустин.
Присутним гостима који су испунили галерију Дома културе, обратили су се песник Адам Пуслојић, мр Милан Уруковић, председник општине Неготин, архимандрид Иларион, старешина манастира Буково и аутор Епископ Тимочки Јустин.

„ИСТИНА“ МОНОДРАМА ЛИДИЈЕ ВУКИЋЕВИЋ

Lidija-Vukicevic-Negotin_Монодрамом „ИСТИНА“ глумица ЛИДИЈА ВУКИЋЕВИЋ,представиће се по први пут у својој богатој телевизијској, позоришној и филмској каријери, неготинској публици у уторак, 29.јануара, у 20 ,00 сати, на сцени Дома културе.

СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА

duborezУ оквиру обележавања 27. јануара – Савиндана, у Дому културе „Стеван Мокрањац” Неготин, биће одржана изложба „СИЛА ЧАСНОГ КРСТА“ дуборез, Епископа Тимочког господина Јустина са почетком у 17 сати и Светосавска академија у 18 сати .

ДОБРО ДОШЛИ

ВЕСЕЛА ЧАРШИЈА

4024_1На Богојављенско вече у Неготину све су улице биле празне. Само је Кнез Михајлова, која име младог Обреновића носи још од периода између два светска рата, својим свечарским изгледом, призвала дух давнашњих времена, када је њоме одзвањао жагор ћурчија, сајџија, лимара, столара, казанџија, када су браћа Петровић позивала на нове биоскопске представе, а кафане од првих петлова до касно у ноћ дочекивале и испраћале своје госте.

ВЕСЕЛА ЧАРШИЈА

Plakat-Vesela-carsijaПокровитељ

 ОПШТИНА НЕГОТИН

Организатори

ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА, ДОМ КУЛТУРЕ, БИБЛИОТЕКА И СВИ ИЗ СТАРЕ ЧАРШИЈЕ

ВЕСЕЛА ЧАРШИЈА

ОБЕЛЕЖЕН ДАН РОЂЕЊА СТЕВАНА СТОЈАНОВИЋА МОКРАЊЦА

4010_1 [800x600]Родну кућу Стевана Мокрањца у Неготину и ове године на дан рођења славног композитора испунили су музика и бројни гости, који су се  традиционално окупили у његовој родној кући да обележе 157. годишњицу рођења Неготинца који је славу родног града пронео широм света. У музичком делу програма наступили су студенти Факултета музичке уметности из Београда, а одржана је и промоција 14. Броја часописа “Мокрањац“.

ПРОГРАМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ДАНА РОЂЕЊА СТЕВАНА СТОЈАНОВИЋА МОКРАЊЦА

PozivnicaПозивамо Вас да нам се придружите

и својим присуством увеличате

обележавање дана рођења

Стевана Стојановића Мокрањца

и славе Светог Стефана.

.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани