УСПЕШНА ПРОМОЦИЈА НОВОГ ДОКУМЕНТАРНОГ ФИЛМА ДАНИЛА ПЕТРОВИЋА У ГАЛЕРИЈИ ДОМА КУЛТУРЕ

web4

Дом културе „Стеван Мокрањац“ и Еколошко удружење „Бадем“ промовисали су у препуној галерији неготинске установе културе нови документарни филм „Мокрање и Мокрањске стене“, аутора мр Данила Петровића.

У филмску пројекцију присутне посетиоце увели су Јованка Стефановић-Станојевић, директор неготинског Дома културе и аутор Данило Петровић, председник Еколошког удружења „Бадем“.

Ово остварење, финансијски подржано од стране Општине Неготин, настало је прошле године као део пројектних активности Еколошког удружења „Бадем“ и представља наставак серијала којим Удружење промовише туристичке потенцијале Неготинске Крајине.

Иначе, сва „Бадемова“ документарна остварења имају за циљ да пробуде грађанску свест по питању животне средине, као и да поспеше заштиту и одрживо коришћење геолошке разноврсности.

Најновији Петровићев документарац, између осталог, доноси и причу о старим кућама у Мокрању – значајном сачуваном народном градитељству и на својеврстан начин говори о идентитету мештана овог крајинског села.

Како се на промоцији филма могло чути Мокрањске стене, прелепи водопад у једном делу године, али и Туристички парк и активности које Мокрањци улажу последњих година, могле би да допринесу бољој туристичкој понуди самог краја.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани